Namizni računalniki
19.12.2016 13:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Yoga Book z googlovih Chrome OS

Yoga 910
Yoga 910

Najbolj zanimiv prenosnik letošnejga leta je brez dvoma Lenovo Yoga Book. Takoimenovani hibridni prenosnik, ki se lahko uporablja kot klasičen prenosnik ali pa tudi tablični računalnik, je brez fizične tipkovnice. Namesto tega se vam na površini prikažejo digitalne tipke s katerimi vnašate tekst in ostale vsebine. Novost ima veliko prednosti. Gladka površina je tako postala multifunkcionalna. Z njo lahko rišete ali pa si tudi lažje shranjujete zapiske saj omogoča pretvarjanje iz tega kar napišete na površini v digitalno obliko.

Ob predstavitvi je Yoga Book bila na voljo na platformi Windows in tudi Android OS. Iz tega razloga so se postavljala vprašanja zakaj se Lenovo ni odločilo tudi za Chrome OS. Googlov operacijski sistem namenjen izključno prenosnikom in uporabnikom katerim je dostop do spleta prioriteta, se je izkazal kot priljubljena alternativa obstoječim platformam. Po informacijah s strani podjetja Lenovo bo Yoga Book s Chrome OS na voljo naslednje leto.

Zanimivo pri tem je tudi, da so pri Lenovu razkrili kaj pričakujejo od prihodnjega razvoja platform Android OS in Chrome OS. Po mnenju predstavnikov podjetja naj bi Google slej ali prej obe platformi združil v eno. Temu potrjuje tudi dejstvo, da lahko na platformi Chrome OS že nameščate in uporabljate aplikacije iz trgovine Google Play. Ali bo temu res tako bo pokazal čas, do takrat pa lahko navdušenci googlove Chrome OS platforme pričakujete zanimiv prenosnik, ki je brez dvoma zasluženo požel največ pozornosti v letu 2016.


Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

WLAN-SAT, Aleksander Marzidovšek s.p.

Krasna 5, 2319 Poljčane, Tel: 040 222 266

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več