Tablični računalniki
11.08.2012 10:06

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad Tablet 2: Tablica da te kap

Tablični računalnik Lenovo ThinkPad Tablet 2 je kot nalašč tako za delo kot za preživljanje prostega časa.
Tablični računalnik Lenovo ThinkPad Tablet 2 je kot nalašč tako za delo kot za preživljanje prostega časa.

Podjetje Lenovo je predstavilo tablico ThinkPad Tablet 2, ki postavlja nove standarde na področju tabličnih računalnikov. Novost se namreč lahko pobaha s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows 8 in bogato paleto funkcionalnosti, ki nam bodo v veliko pomoč tako pri opravljanju vsakodnevnih nalog kot preživljanju prostega časa. K temu bodo veliko pripomogli predvsem brezstična tehnologija NFC, bralnik prstnih odtisov in priročno pisalo, ki ga lahko shranimo kar v režo na ohišju tablice.

Tablični računalnik ThinkPad Tablet 2 za prikazovanje slik uporablja 10,1-palčni oziroma 25,6-centimetrski IPS zaslon ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk. Za brezžično povezljivost je poskrbljeno tako s povezavo Wi-Fi kot 3G in 4G. Ker vgrajena baterija zagotavlja deseturno avtonomijo delovanja, bo novinec brez težav »zdržal« celoten delavnik. Tablični računalnik ThinkPad Tablet 2 je kot nalašč tudi za fotografije in spletne videokonference, saj razpolaga z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Vse skupaj je »zapakirano« v ohišju debeline 9,8 milimetrov in teže slabih 600 gramov. To je nadvse odporno tako na padce kot udarce.

Lenovo bo skupaj s tabličnim računalnikom ThinkPad Tablet 2 ponudil v prodajo še priročno tipkovnico. Ta bo opremljena s tremi priključki USB, vmesnikom HDMI in Ethernet priključkom. Tablični računalnik ThinkPad Tablet 2 in tipkovnica bosta naprodaj konec oktobra oziroma skupaj s pričetkom prodaje operacijskega sistema Windows 8. Žal bo Lenovo šele takrat razkril maloprodajno ceno tako zmogljive tablice kot priročne tipkovnice.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo tablični računalniki

Prijavi napako v članku