Računalništvo, telefonija
07.01.2013 12:46

Deli z drugimi:

Share

Lenovo stavi na Windows 8 in dotik

Družba Lenovo na sejmu CES 2013 predstavlja novo generacijo prenosnih računalnikov iz družine IdeaPad. Prenove sta bila deležna Ultrabooka U310 in U410, ki sta v različici Touch na voljo z vrhunskim na dotik občutljivim zaslonom. Ta je tudi del novih modelov IdeaPad Z400 in Z500, ki sta zasnovana za nudenje kar najboljše izkušnje ob uporabi operacijskega sistema Microsoft Windows 8, ki je nameščen na vseh novih prenosnikih Lenovo.
Lenovo stavi na Windows 8 in dotik
Lenovo stavi na Windows 8 in dotik

“Ljudje se radi dotikamo stvari. Nič čudnega, da se naprave z zasloni, občutljivimi na dotik, vse bolj uveljavljajo tudi na področju računalništva. Novo obdobje PC+ pač prinaša tudi nove interakcije z napravami in digitalno vsebino. Prav zato z na dotik občutljivimi zasloni opremljamo vse več prenosnih računalnikov, saj je dotik ena ključnih funkcij operacijskega sistema Windows 8, ki je nameščen na skoraj vseh novih prenosnikih Lenovo,”

je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

IdeaPad prenosniki iz družine U – tanka in lahka eleganca
Lenovo je s prenosnikoma IdeaPad U310 ter U410 utrdil svoj položaj v kategoriji prenosnikov Ultrabook™. Tanka in lahka prenosnika letos dobivata naslednika U310 Touch ter U410 Touch, ki bosta opremljena z zaslonom, občutljivim na 10-prstni dotik. Vsega 18 mm debela prenosnika sta polna sloga in sodobne strojne opreme. Visoko odzivnost zagotavljajo procesorji Intel® Core™ tretje generacije, odlično sliko pa najnovejše grafične kartice NVIDIA GeForce®. Model U410 Touch odlikuje tudi dolga avtonomija delovanja na baterijo – stran od električne vtičnice zdrži kar do 8 ur. Prenosnika U310 Touch in U410 Touch bosta v Sloveniji naprodaj maja.

IdeaPad Z – multimedija na dotik za vsakogar
Najnovejša člana družine IdeaPad sta prenosnika Z400 in Z500. Multimedijsko naravnana prenosnika sta optimizirana za delo z operacijskim sistemom Windows 8, ki na zaslonu, katerega diagonala meri 14” oziroma 15,6”, prikazuje sliko ločljivosti 1600 x 900 pik, zato bogate vsebine pridejo še posebej do izraza. Zaslon je občutljiv na dotik, hkrati pa zazna pritisk do 10 prstov. V prenosnika sta vgrajena tudi visokokakovostna stereo zvočnika, ki znata ob pomoči tehnologije Dolby Home Theatre v4 pričarati tudi prostorski zvok. Visokozmogljivi procesorji Intel® Core™ tretje generacije ter grafične kartice NVIDIA GeForce® nudijo obilo užitkov tudi ob igranju računalniških iger. Za udobno delo poskrbi osvetljena tipkovnica AccuType, ki omogoča natančno delo tudi v slabše osvetljenih prostorih. Prenosnika IdeaPad Z400 in Z500 bosta prodajno pot v Sloveniji začela sredi pomladi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku