Računalništvo, telefonija
06.01.2016 13:05

Deli z drugimi:

Share

Lenovo prenavlja virtualne učilnice z rešitvijo AirClass

Podjetje Lenovo je na sejmu 2016 Consumer Electronics Show (CES) predstavilo rešitev AirClass. Gre za rešitev, ki nudi boljšo izkušnjo virtualnega učenja in poslovnega izobraževanja na daljavo. Virtualno učenje dosega strmo rast, samo v zadnjih petih letih je število študentov v spletnih programih izobraževanja zraslo za 80 odstotkov, spletne programe pa za izobraževanje zaposlenih uporablja 74 odstotkov podjetij.
AirClass
AirClass

Razvijalci so rešitev AirClass zasnovali na enostavnem in preglednem vmesniku – tako za profesorje kot študente, z možnostmi enostavnega deljenja dokumentov, fotografij ter video posnetkov in klepeta v živo. Za razliko od drugih rešitev virtualnega učenja AirClass omogoča predvajanje predavanj za nazaj v natančnem vrstnem redu, funkcija analize čustev pa prek analize videa iz spletne kamere spremlja zavzetost študentov pri sprejemanju vsebin.

Analitiki ocenjujejo, da bo trg programske opreme, ki zna analizirati čustva uporabnikov, v naslednjih petih letih dosegel 10 milijard ameriških dolarjev, rešitev AirClass pa je med prvimi, ki to funkcijo ponuja na področju virtualnega izobraževanja. Deluje po naslednjem vzorcu: študenti lahko privolijo v to, da kamera spremlja njihovo obnašanje med spremljanjem predavanj, po zaključku predavanja pa programska oprema AirClass analizira vse zbrane podatke in profesorju pripravi poročilo o pozornosti študentov in odzivanju na posamezne vsebine predavanja. Ta se nato lahko odloči za prilagoditev vsebin na prihodnjih predavanjih.

“Raziskave virtualnih izobraževalnih okolij so pokazale, da si študenti želijo interakcije s profesorjem in drugimi študenti – po možnosti na način, ki bo kar najbolj spominjal na klasično učilnico. Programska oprema AirClass družbe Stoneware, ki je po novem del Lenovo Software, naredi uporabniško izkušnjo bistveno boljšo za vse vpletene,” je povedal predsednik oddelka Ecosystem and Cloud Services Business Group v družbi Lenovo George He.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku