Prenosni računalniki
11.05.2014 09:23
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo M30: Miniaturni prenosnik za zahtevne uporabnike

Prenosni računalnik Lenovo M30 združuje kompaktno obliko, nizko težo in visoko zmogljivost!
Prenosni računalnik Lenovo M30 združuje kompaktno obliko, nizko težo in visoko zmogljivost!

Družba z največjim deležem prodanih osebnih računalnikov na svetu Lenovo je ponovno dokazala, da ji idej na tem področju nikakor ne zmanjkuje. Njihov novi prenosni računalnik M30 namreč združuje kompaktno obliko, nizko težo in zmogljivost, ki jo bodo znali ceniti tudi najzahtevnejši uporabniki. Računalnik je namreč kljub izjemno tankem ohišju opremljen z 2-jedrnim procesorjem Intel Core i3-4010 frekvence 1,7 gigaherca in procesorskimi sredicami Haswell. Da novosti ne bi prehitro pošle moči, skrbi še sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov.

Preostala strojna oprema kompaktnega prenosnega računalnika Lenovo M30 obsega še hibridni trdi disk s 500 gigabajti prostora in osmimi gigabajti predpomnilnika v obliki pogona Solid State ter 13,3-palčni (33,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.366 x 768 slikovnih točk. Novi prenosni računalnik je opremljen še s tipkovnico AccuType, priključki USB 3.0 in USB 2.0, brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth, bralnikom pomnilniških kartic SD, zvočniškim sistemom stereo (Dolby) in video izhodom HDMI. Napolnjena baterija zadošča za do pet ur neprekinjenega delovanja z vključeno brezžično povezavo Wi-Fi, na trdem disku pa je prednameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 8.1.

Družba Lenovo bo izjemno zanimiv prenosni računalnik M30 po vsej verjetnosti ponudila v prodajo še pred poletjem. Njegova maloprodajna cena naj bi se v evropskem prostoru gibala okoli 500 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku