Računalništvo, telefonija
02.11.2014 11:02
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo je tretji največji proizvajalec pametnih mobilnikov

Družba Lenovo je sporočila, da je prevzem Motorola Mobility, ki ga je družba kupila od korporacije Google zaključen. Z nakupom blagovne znamke in inovativnih mobilnih naprav, vključno s telefoni Moto X, Moto G, družine telefonov DROID ter pametne ure Moto 360, je Lenovo postal tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu.
Lenovo je tretji največji proizvajalec pametnih mobilnikov
Lenovo je tretji največji proizvajalec pametnih mobilnikov

Podjetje Motorola je tako hčerinska družba v 100-odstotni lasti družbe Lenovo, svoj sedež pa bo ohranila v Chicagu. V Lenovu so že pozdravili približno 3500 novih sodelavcev, ki skrbijo za oblikovanje, razvoj, prodajo in podporo izjemnih mobilnih naprav.

“Družbi Lenovo in Motorola sta danes dosegli zgodovinski mejnik – skupaj smo pripravljeni na novo rast in zmage na področju pametnih telefonov. Danes smo številka tri na svetu, a želimo izzvati vodilna. Prav zato bomo trgu ponudili tisto, kar potrebuje – izbiro, konkurenco ter inovacije. To partnerstvo je za nas kot ulito, Lenovo je vedno imel jasno strategijo globalnega razvoja in dokazano operativno odličnost. Motorola pa v enačbo dodaja prepoznavnost v ZDA in na drugih razvitih trgih, odlično sodelovanje z mobilnimi operaterji, ikonsko blagovno znamko, vrsto patentov ter neverjetno nadarjeno ekipo,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Larry Page, izvršni direktor korporacije Google, je dodal: “Motorola je podjetje, ki si želi delati preprosto odlične naprave, zato je pri Lenovu v dobrih rokah.”

Liu Jun, izvršni podpredsednik in vodja oddelka Lenovo Mobile Business Group, je postal predsednik uprave družbe Motorola. Rick Osterloh, pravi Motorola veteran, pa bo ostal predsednik in izvršni direktor družbe Motorola. “Motorola je tržno prepoznavno podjetje, zadnji poslovni rezultati pa jasno kažejo, da so uporabniki navdušeni nad izjemnimi izdelki, ki izžarevajo odlično oblikovanje in enostavnost uporabe. S pomočjo odlik Lenova smo prepričani, da bomo že letos prodali več kot sto milijonov mobilnih naprav, vključno s pametnimi telefoni in tablicami,” meni Liu Jun.

Motorola uživa velik ugled na trgu, saj je v preteklosti že predstavila izjemne telefone in druge inovativne naprave. Ena takšnih je tudi pametna ura Moto 360. V družbi Lenovo pričakujejo, da bo Motorola že v štirih do šestih četrtletjih izkazovala pozitivno poslovanje.

Korporacija Google bo ohranila večino patentov podjetja Motorola Mobility, družba pa bo prejela licenco za uporabo bogatega nabora patentov in druge intelektualne lastnine. Motorola bo hkrati ohranila več kot 2000 lastnih patentov in patentnih ter licenčnih pogodb, vključno z blagovno znamko Motorola Mobility.

Končna nakupna cena za prevzem podjetja je znašala približno 2,91 milijarde ameriških dolarjev, sestavljena pa je bila iz 660 milijonov dolarjev gotovine in 519 milijonov 107 tisoč 215 novo izdanih navadnih delnic podjetja Lenovo v skupni vrednosti 750 milijonov dolarjev (te predstavljajo približno 4,7% vseh delnic). Preostalo milijardo in pol dolarjev bo Lenovo Googlu poravnal v obliki triletne zadolžnice. V ločeni denarni poravnavi je Lenovo Googlu odštel še približno 228 milijonov dolarjev za denar in druge vire, ki jih je podjetje Motorola premoglo ob prevzemu. Prevzem podjetja so odobrili regulatorni organi iz ZDA, Kitajske, Evropske unije, Brazilije in Mehike.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več