Računalništvo, telefonija
21.03.2007 11:30

Deli z drugimi:

Share

Leica M8 kmalu tudi v Sloveniji

Po prvi predstavitvi profesionalnega digitalnega fotoaparata Leica M8 na lanski Photokini smo končno dočakali njen prihod na prodajne police. Konec marca bo na voljo tudi slovenskim ljubiteljem fotografske klasike – 24. marca bo v Ankaranu Leico M8 širši slovenski javnosti predstavil Henrie Lodewijk, vrhunski nizozemski fotograf in poznavalec sistema Leica M.

Leica M8 je nadgradnja “rangefinder” zasnove fotoaparata, na kateri je Leica gradila svoje ime v fotografskem svetu. Izhaja iz svoje analogne predhodnice M7, ki jo nadgrajujejo z nekaj mehanskimi izboljšavami in 10,2 milijonskim CCD senzorjem in faktorjem izreza 1.33, ohranja pa kompatibilnost z objektivi Leica serije M. Priporočena prodajna cena za body Leica M8 znaša nekaj čez 4.300 evrov.

V kratkem bosta predstavljena še dva nova M objektiva, Leica ELMARIT-M 1:2.8/28mm ASPH, ki predstavlja trenutno najlažji objektiv in Leica TRI-ELMAR-M 1:4/16-18-21 mm ASPH, objektiv s tremi fiksnimi goriščnicami, ki je trenutno najbolj širokokotni objektiv tega sistema. Oba objektiva lahko namestimo tako na analogne modele M, kot tudi na najnovejšo Leico M8, le da pri slednji ob manjšem senzorju s faktorjem povečave 1.33 pokrivajo približno eno goriščno vrednost ožji zorni kot, to je 35 mm in 21-24-28 mm.


Prijavi napako v članku