Telefoni
01.04.2018 09:35
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarni pametni telefoni Palm kmalu ponovno naprodaj?

Legendarni pametni telefoni Palm kmalu ponovno naprodaj?
Legendarni pametni telefoni Palm kmalu ponovno naprodaj?

Podjetje HP je že daljnega leta 2010 prevzelo podjetje Palm in takoj zatem ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki je temeljil na osnovi mobilnega operacijskega sistema webOS 2.0. Čeprav je mobilnik vsaj sprva obetal veliko, ga uporabniki niso sprejeli in je bil relativno kmalu umaknjen s trga. Kot kaže, bi se lahko legendarni pametni telefoni Palm ponovno vrnili, za to pa naj bi poskrbela kitajska družba TCL Corporation, saj je ta od HP-ja pred časom kupila izključne pravice za uporabo blagovne znamke Palm.

Ameriški mediji so prepričani, da naj bi TCL Corporation že letos ponudil sodobne pametne telefone Palm na ameriškem trgu, in sicer v navezi z ameriškim telekomunikacijskim gigantom Verizon. Trenutno o telefonih ni znanih nobenih podrobnosti. Edino kar je znano je to, da jih bo poganjal operacijski sistem Android. Če bodo telefoni kos zahtevam sodobnega trga in bodo na voljo po sprejemljivi ceni, so mnogi poznavalci prepričani, da bodo imeli prav vse možnosti za uspeh.

Pri tem seveda ne gre zanemariti Verizona. Ta ima namreč na voljo veliko število uporabnikov storitev mobilne telefonije, zato resnično ni bojazni, da kupcev za nove telefone Palm ne bi našli.


Prijavi napako v članku