Igre
24.02.2014 14:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Left Behind – vrnitev v apokalipso

..Najprej opozorilo: opis vsebuje majhne spoilerje za The Last of Us, saj ta dodatek zapolni nekaj dogajanja v izvirniku in prikaže tragično predzgodbo Ellie..
Left Behind - vrnitev v apokalipso
Left Behind - vrnitev v apokalipso

Pravkar izdani Left Behind je prvi in zadnji enoigralni DLC za lanskoletno mojstrovino The Last of Us. V njem namesto z Joelom, protagonistom prejšnjega dela, igramo izključno z Ellie, kar prinese drugačno dinamiko pri bojevanju. Če si v originalu navadne zombije lahko premlatil z raznimi hladnimi orožji, se sedaj na to ne moreš več zanesti, saj Ellie ne premore takšne fizične moči kot Joel.

Zato se je treba tudi več skrivati, a nam prav pride tudi edina nova igralna mehanika, ki smo jo pogrešali v izvirniku: bojevanje več frakcij naenkrat. Tokrat v bitki sodelujejo preživeli banditi, zombiji in seveda ti. Ker je banditov in zombijev veliko, je še najboljši načrt ta, da zombije naščuvaš na težko oborožene roparje, počakaš, da opravijo drug z drugim, in nato pokončaš tiste, ki so preživeli ta masaker.

A bojevanje je le majhen del tega DLC-ja. Največ poudarka je na razmerju med Ellie in njeno prijateljico Riley, s katero skupaj odraščata v militarističnem kampu in v šoli. O njunih prigodah smo lahko brali že v kratkem stripu, imenovanem American Dream, v katerem smo izvedeli tudi dve bistveni informaciji za DLC – kako sta se punci spoznali in to, da se Riley želi pridružiti nekakšni teroristični organizaciji Firefly. Igra se začne, ko se Riley po štirimesečnem izginotju nekega večera nepričakovano vrne k Ellie, da bi ji pokazala nekaj v bližnjem zapuščenem nakupovalnem centru. Med raziskovanjem tako še dodatno spoznamo obe razigrani dekleti. Pisatelji so se tudi tokrat potrudili s karakterizacijo likov in pristnimi dialogi.

Drug del igre pa se dogaja nekje na sredini igre The Last of Us, kjer je Joel ranjen in ga mora Ellie spraviti na varno. Če je raziskovanje supermarketa z Riley razigrano, otroško in nenevarno, pa je ta del njegovo popolno nasprotje, saj je Ellie velikokrat ogrožena iz vseh strani. Kontrast med obema deloma je vsekakor zanimiv in pritegne, saj pride po delu, ko si že ves utrujen in naveličan boja, na vrsto bolj miren del in obratno.

Imam pa tudi nekaj zamer. DLC stane 15 evrov, dolg pa je le približno dve urici, kar je po mojem mnenju malce precenjeno, saj bi bilo deset evrov za to dolžino trajanja čisto dovolj. Nič ne bi imel proti, če bi igra predstavila še kakšno novo orožje ali sovražnike, mogoče celo omogočila igranje kot Riley. Tudi zgodba bi lahko povedala kaj več, saj vemo, kaj se bo zgodilo, če smo preigrali The Last of Us.

Zato bi DLC trenutno priporočil največjim oboževalcem prvenca, ostali pa počakajte, da bo stal okrog deset evrov. Za ta denar je njegov nakup obvezen, saj je izvrstno narejen, a žal ponuja premalo vsebine.

Ocena: 80/100

Plus:

– dobro napisani liki in dialogi

– boj je še vedno napet

Minus:

– predraga

– ne doda nič novega

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več