Računalništvo, telefonija
19.10.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

League of Legends bitka za potovanje na svetovno prvenstvo v Braziliji

Red Bull Player One je 1 na 1 tekmovanje v najprepoznavnejšem ešportu na svetu, League of Legends. 16 slovenskih finalistov se bo prav danes v klubu Cirkus pomerilo za naziv najboljšega ter vstopnico za nastop na svetovnem finalu v Braziliji.
League of Legends bitka za potovanje na svetovno prvenstvo v Braziliji
League of Legends bitka za potovanje na svetovno prvenstvo v Braziliji

League of Legends je z več kot 30 milijoni aktivnih igralcev najbolj igrana videoigra na svetu, v kateri igralci nadzorujejo heroje in se posamezno ali kot del ekipe borijo za nadzor igralnega polja ter uničenje nasprotnikove baze. Najboljši so vključeni v eno od štirinajstih profesionalnih lig, ki jih vsak dan preko spleta v 18 različnih jezikih spremlja več milijonov gledalcev, s povprečno 90 milijoni ogledanih ur vsak teden.

Red Bull Player One je prestižno, s strani razvijalcev igre priznano tekmovanje, v katerem dva igralca v sredini igralnega polja, poizkušata s svojimi mehanskimi sposobnostmi in poznavanjem igre premagati nasprotnika. Z več kot 130 možnimi heroji in več sto nadgradnjami v obliki dodatnih orožij, vsako z unikatnim učinkom pri uporabi v kombinaciji z drugimi, je za zmago potrebno ne le hitro odreagirati, marveč se tudi pravilno odločati glede izbire herojev, orožja, pozicioniranja, itn.

Finalisti so svoje veščine že pokazali na spletnih kvalifikacijskih turnirjih in le 16 najboljših se jih je uvrstilo na slovenski finale Red Bull Player One. Izbor slovenskega predstavnika na svetovnem odru bo potekal danes, 19. oktobra v klubu Cirkus v središču Ljubljane. Dvoboji, ki bodo odprti za javnost, bodo v živo prenašani tudi na platformo Twitch in jim bo po zaključku sledil še tematski afterparty.

Zmagovalec se bo odpravil na svetovni finale v Brazilijo, ki se ga bodo udeležili predstavniki 32 držav iz celotnega sveta, pred obračunom za naziv najboljšega pa bodo udeleženci deležni tudi intenzivnega treninga s strani profesionalnih igralcev ter pomoči strokovnega osebja najboljših ekip na svetu.

Vstop na Red Bull Player One slovenski finale je prost za vse obiskovalce.

Časovnica Red Bull Player One slovenskega finala:
12.00 – Zbiranje igralcev
13.00 – Pričetek dvobojev
19.00 – Zaključek turnirja
21.00 – Afterparty

Vse informacije o Red Bull Player One so dostopne uradni spletni strani. Aktualne novice o dogodku so dostopne na uradnem Facebook dogodku.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več