Programska oprema
13.04.2006 07:58

Deli z drugimi:

Share

Le še slab teden do Dnevov slovenske informatike


Utrinek s tiskovne konference.

Včeraj je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala tiskovna konferenca posvetovanja Dnevi slovenske informatike. Letošnje posvetovanje bo potekalo od 19. – 21. aprila 2006 v kongresnem centru Grand Hotela Bernardin v Portorožu. Na tiskovni konferenci so posvetovanje predstavili g. Niko Schlamberger, predsednik Slovenskega društva INFORMATIKA, predsednik programskega odbora dr. Marko Bajec iz Fakultete za računalništvo in informatiko, predsednik organizacijskega odbora mag. Sašo Novaković, IPMIT d.o.o., ter predstavnik enega od pokroviteljev posvetovanja, g. Sebastjan Plavec iz podjetja Hermes Softlab d.d.

Kot je povedal g. Niko Schlamberger, je bilo Slovensko društvo INFORMATIKA ustanovljeno leta 1976 in je delovalo neprekinjeno vse do danes, je registrirano in vpisano v poslovni register Slovenije. Statut je sprejelo ob ustanovitvi in ga posodabljalo skladno s spremembami zakonodaje o društvih in druge zakonodaje, ki ureja posamezna področja dejavnosti društva. Društvo vodi izvršni odbor. Društvo ima dve sekciji, ki imata predsednika, imenuje pa ju izvršni odbor. Leta 1986 je bila ustanovljena sekcija za operacijske raziskave, leta 2000 pa sekcija za jezik, ki ji predseduje dr. Vladimir Batagelj. Obe sekciji prirejata samostojne dogodke in izdajata publikacije. Sekcija za operacijske raziskave prireja dvoletni mednarodni znanstveni simpozij iz operacijskih raziskav, sekcija za jezik pa ureja internetni terminološki slovar informatike Islovar, ki je javno dostopen na naslovu www.islovar.com. Društvo je včlanjeno v svetovno organizacijo IFIP (International Federation for Information Processing) in v združenje evropskih informatikov CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies).

Namen ustanovitve društva je bil razširjati zavest o potrebi in koristih informacijskih tehnologij v dobro vseh. Svoje poslanstvo izpolnjuje društvo z izdajanjem dveh revij, strokovne in znanstvene, ter s prirejanjem posvetovanj, od katerih so tradicionalni Dnevi slovenske infiormatike, ki bodo potekali letos že trinajstič. Na njem se srečujejo informatiki z univerz, gospodarskih družb in javne uprave, vabljeni predavatelji pa prihajajo iz vsega sveta. Namen posvetovanja je omogočiti udeležencem pregled o dogajanju na področju informatike v državi in lastne dosežke primerjati z drugimi. Z zadovoljstvom ugotavljamo, da so tako vsebino sprejeli tako strokovnjaki kakor uporabniki, kar je priznanje našim prizadevanjem, pa tudi obveznost, da bomo tudi v prihodnosti ohranjali aktualnost vsebin in jih podajali v privlačni obliki.


Prijavi napako v članku