Računalništvo, telefonija
26.10.2020 13:13
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z izsiljevalsko opremo kradejo denar bogatim in ga dajejo revnim

Hekerska skupina Darkside z njihovo izsiljevalsko kodo napada predvsem večja in bogata podjetja.
Hekerska skupina Darkside z njihovo izsiljevalsko kodo napada predvsem večja in bogata podjetja.

Proti koncu leta smo običajno priča vedno večjemu številu kibernetskih napadov, pred njimi pa ni varen nihče. Na to so nas ponovno opozoril varnostni strokovnjaki, ki so pod drobnogled vzel zlonamerno kodo, ki je okužila že večje število sistemov širom sveta. Tu gre za zlonamerno kodo, ki jo je pripravila hekerska skupina Darkside. Tu dejansko gre za izsiljevalsko programsko kodo, ki podjetjem zašifrira podatke na način, da ti brez plačila odkupnine niso več dostopni.

Hekerska skupina Darkside z njihovo izsiljevalsko kodo napada predvsem večja in bogata podjetja, ki imajo slabo zaščitene njihove računalniške sisteme. Pri vsem tem pa je zanimivo predvsem to, da nepridipravi ukraden denar dejansko podarijo dobrodelnim organizacijam, kar je precej nenavadna poteza, ko gre za spletni kriminal. Nepridipravi ob tem podarjajo, da so napadi usmerjeni predvsem na velika in donosna podjetja z namenom, da od njih iztržejo čim več denarja.

Nepridipravi so doslej ukraden denar nakazali dvema dobrodelnima organizacijama, in sicer The Water Project in Children International, pri čemer je slednja v izjavi za javnost že zapisala, da denarja na bo obdržala. Nakraden denar je seveda v obliki digitalne denarne valute Bitcoin. Poznavalci so prepričani, da kriminalci nakazujejo del ukradenega denarja dobrodelnim organizacijam zgolj zato, da bi se počutili bolje in ne zaradi tega, ker obožujejo dobrodelnost.


Prijavi napako v članku