Igre
10.02.2013 08:57

Deli z drugimi:

Share

Konzola Xbox 720 bo onemogočala igranje rabljenih iger

Najnovejše spletne govorice so razkrile, da na prihajajoči Microsoftovi igralni konzoli Xbox 720 naj ne bi bilo mogoče igrati rabljenih iger, saj naj bi bile te opremljene z enkratno aktivacijsko kodo. Poleg tega naj bi za igranje iger potrebovali še stalni dostop do spleta.
Prve informacije o super igralni konzoli Xbox 720
Prve informacije o super igralni konzoli Xbox 720

Medtem ko igričarji že nestrpno pričakujejo predstavitev Sonyjeve igralne konzole PlayStation 4, svetovni mediji veliko raje spremljajo razvoj Microsoftove igralne konzole Xbox 720, saj naj bi bila ta zmogljivejša in naj bi zagotavljala boljšo igričarsko izkušnjo. Ta naj bi namreč imela na voljo 8-jedrni procesor AMD frekvence 1,6 GHz, grafično sredico s taktom 800 MHz, sistemski pomnilnik DD3 kapacitete osem gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32-GB prostora.

Najnovejše spletne govorice pa so žal razkrile, da na prihajajoči Microsoftovi igralni konzoli Xbox 720 naj ne bi bilo mogoče igrati rabljenih iger, saj naj bi bile te opremljene z enkratno aktivacijsko kodo. Po prvem vnosu aktivacijske kode naj bi se igra namreč zaklenila na točno določeno konzolo ali uporabniški račun Xbox Live in naj je ne bi bilo mogoče igrati na nobeni drugi Microsoftovi konzoli. Poleg tega naj bi za igranje iger potrebovali še stalni dostop do spleta.

Računalniške igre za Xbox 360 bo sicer mogoče kupiti tako preko svetovnega spleta kot ploščkov Blu-ray, pri čemer bodo slednji pričakovano nekoliko dražji. Več o načinu in pogojih igranja računalniških iger na prihajajoči igralni konzoli Xbox 360 naj bi Microsoft razkril predvidoma proti koncu letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku