Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
28.03.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta “vodilna” v IDC Marketspace 2023 poročilu trajnostnih programov

Konica Minolta "vodilna" v IDC MarketScape 2023 poročilu trajnostnih programov

Konica Minolta je bila imenovana za eno vodilnih podjetij v raziskavi IDC MarketScape: (doc #US49892223, december 2023). V poročilu IDC MarketScape je navedeno, da “bi morale organizacije upoštevati podjetje Konica Minolta kot dobavitelja, saj sprejema odločne ukrepe za zmanjšanje vpliva na podnebje, hkrati pa spodbuja učinkovito rabo virov za stranke in v lastni dobavni verigi”.

V poročilu je zapisano, da “strategija Konice Minolte za inteligentno povezano delovno okolje strankam zagotavlja tudi dostop do rešitev za upravljanje informacij, ki lahko z uporabo tehnologij z umetno inteligenco povečajo učinkovitost delovnih procesov, shranjevanja, varnosti in skladnosti.” Poudarja tudi, da uporaba digitaliziranih vsebin in avtomatiziranih delovnih procesov strankam pomaga pridobiti dodatne koristi v smislu trajnosti ter, da si podjetje prizadeva doseči neto ničelne emisije ogljika pri svojem poslovanju in do leta 2050 izdelovati svoje produkte iz več kot 90 % krožnih virov (reciklirani materiali in bio-materiali).

Filozofija upravljanja

V poročilu so navedene številne specifične prednosti, zaradi katerih je družba Konica Minolta označena kot “vodilna”, kot na primer filozofija, da lahko z inovacijami ustvari gospodarsko in družbeno vrednost za podporo trajnosti. To vključuje strokovno znanje družbe Konica Minolta na področju upodabljanja, obdelave podatkov in sprejemanja odločitev na podlagi podatkov, s čimer svojim strankam in partnerjem pomaga pri reševanju njihovih posebnih trajnostnih potreb.

Ocene trajnostnega razvoja

Poročilo izpostavlja tudi trajnostne ocene Konice Minolte, ki so del optimiziranih storitev tiskanja. Te ocene strankam omogočajo, da preko Konica Minolta orodja za oceno skupnih stroškov lastništva (TCO) prejmejo okoljsko revizijo celotne flote tiskalnikov. Poročilo hvali uporabo tega orodja, ki strankam omogoča, da določijo svojo porabo energije in potrošnega materiala, hkrati pa opredelijo energetsko učinkovitejše možnosti in zmanjšajo količino odpadkov ter redno okoljsko poročanje za stalno optimizacijo.

Sistem certificiranja trajnostnih rešitev
V poročilu IDC MarketScape je poudarjen tudi sistem certificiranja trajnostnih rešitev družbe Konica Minolta in sposobnost prepoznavanja in certificiranja vrste izdelkov in storitev, ki so namenjeni posebnemu reševanju okoljskih in družbenih vprašanj. Na podlagi teh osnovnih standardov Konica Minolta ocenjuje svoje izdelke s tristopenjskim sistemom razvrščanja. Od uvedbe sistema certificiranja trajnostnih rešitev leta 2019 te rešitve predstavljajo 77% celotne prodaje skupine.

Program obnovljene opreme
Poročilo IDC MarketScape kot ključne sestavine navaja tudi program obnovljene opreme družbe Konica Minolta, zlasti uporabo posod in kartuš s tonerjem za ponovno polnjenje, podaljšanje življenjske dobe potrošnega materiala, večjo uporabo recikliranih materialov in uporabo obnovljene opreme. Poročilo izpostavlja tudi program Konica Minolta bizhub Refreshed, ki evropskim strankam zagotavlja visokokakovostne in cenovno dostopne obnovljene multifunkcijske tiskalnike, hkrati pa omogoča prihranke pri emisijah toplogrednih plinov v primerjavi z nabavo novih naprav.

“Ponosni smo, da je bila Konica Minolta v raziskavi IDC MarketScape imenovana za vodilno podjetje. IDC je opravil zelo temeljito in izčrpno oceno, v kateri je preučil naše zmogljivosti izdelkov, portfelj storitev in implementacijo. Upošteva tudi našo širšo trajnostno strategijo in časovni načrt ter strategijo upravljanja in skladnosti ter rast na teh področjih. Pri vseh teh elementih smo pokazali visoko stopnjo doslednosti, kar priča o naših nenehnih prizadevanjih, da ne le še naprej izboljšujemo trajnostna prizadevanja družbe Konica Minolta, temveč tudi dodatno podpiramo in pomagamo olajšati prizadevanja naših strank.”

Matjaž Babnik, Vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija

Matjaž Babnik je še dodal: “Čeprav smo navdušeni nad rezultati te ocene se zavedamo, da so še vedno potrebna skupna prizadevanja za nadaljnje povečanje ravni trajnosti družbe Konica Minolta in naših strank. Še naprej razvijamo in spodbujamo pobude, kot so naš program Clean Planet, manjša uporaba embalaže in uporaba sistema AIRe Link za vzdrževanje na daljavo, pri čemer se močno osredotočamo na nadaljnjo nadgradnjo naših prizadevanj za podporo večji trajnosti.”


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640