Računalništvo, telefonija
01.01.2020 06:39

Deli z drugimi:

Share

Konec aplikacije WhatsApp za Windows Phone!

Storitev WhatsApp žal ni več na voljo za uporabnike mobilnih naprav Windows Phone.
Storitev WhatsApp žal ni več na voljo za uporabnike mobilnih naprav Windows Phone.

WhatsApp je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov nadvse priljubljen, saj ga skupno uporablja že več kot ena milijarda posameznikov. Uporabniki preko nje namreč dnevno opravijo kar 100 milijonov klicev oziroma v povprečju kar 1100 klicev na sekundo. To niti ne preseneča, saj lahko preko nje popolnoma brezplačno komunicira ogromno ljudi, ki morda živijo v tujini, daleč stran od svojih domačih ter ljudi, ki vsak dan potujejo med različnimi državami.

Kljub vsestranski uporabi storitve WhatsApp, se je število njenih uporabnikov s 1. januarjem 2020 nekoliko zmanjšalo. Podjetje Facebook se je namreč odreklo določenim modelom pametnih mobilnih telefonov, pri čemer je šlo seveda za starejše naprave. Tu je dejansko šlo za pametne mobilne telefone z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone, ki jih roko na srce uporablja le še peščica uporabnikov širom sveta.

Februarja 2020 bo mobilna aplikacija WhatsApp prenehala delovati na mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih mobilnih naprav, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.3.7 ali starejši (od 1. februarja 2020) in iOS 8 ali starejši (od 1. februarja 2020), Windows Phone (od decembra 2019). Pri tem velja še omeniti, da je bila podpora aplikaciji WhatsApp za BlackBerry OS ukinjena že decembra 2017, za BlackBerry 10 od decembra 2017 ter za sistem Nokia S40 in S60 od decembra 2017.


Prijavi napako v članku