Računalništvo, telefonija
10.06.2017 13:24
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Končno razkrit datum predstavitve najboljšega telefona Android!

OnePlus 5 bo uradno predstavljen 20. junija!
OnePlus 5 bo uradno predstavljen 20. junija!

Končno je bil razkrit datum prihoda prvega pametnega mobilnega telefona Android, ki se bo lahko kot prvi brez težav zoperstavil Applovemu telefonu iPhone 7 Plus. Tu seveda govorilo o pametnem mobilnem telefonu OnePlus 5, na katerega ljubitelji telefonov Android čakajo že več mesecev. Čakanja bo na srečo konec 20. junija letos, saj bo podjetje OnePlus težko pričakovano novost uradno predstavilo javnosti, vključno s tehničnimi podatki, razpoložljivostjo in maloprodajno ceno.

Od pametnega mobilnega telefona OnePlus 5 se nedvomno pričakuje veliko, daj naj bi šlo za enega najzmogljivejših telefonov Android. Ta naj bi bil namreč opremljen z zmogljivim procesorjem Snapdragon 835, sistemskim pomnilnikom kapacitete šest gigabajtov ali celo osem gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov. Na voljo bo tudi bralnik prstnih odtisov in vse redkeje uporabljen 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Za prikazovanje slike bo po vsej verjetnosti še vedno na voljo 14-centimetrski oziroma 5,5-palčni zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Dolgo avtonomijo delovanja naj bi telefonu OnePlus 5 zagotavljala baterija zmogljivosti 4.000 miliamper ur, ki se bo polnila kar 25 odstotkov hitreje kot pri predhodniku.

Za zajem superkakovostnih fotografij bosta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 23 milijonov slikovnih točk, ki bosta postavljena v navpični položaj in zelo zmogljiva bliskavica LED. Na pametnem mobilnem telefonu bo namešče prilagojen Googlov operacijski sistem Android 7.1 Nougat. Cena ostaja skrivnost, čeprav bo OnePlus 5 bržčas ugodnejši kot primerljivi modeli tekmecev, glede na karakteristike in opremljenost telefona pa zagotovo ne bo poceni.


Prijavi napako v članku