Operacijski sistemi
28.06.2016 07:53
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Končno je nekdo kaznoval Microsoft za zavajanje uporabnikov pri posodobitvi na Windows 10

Ob namestitvi programskega popravka KB3140743 vas lahko doleti moder zaslon smrti!
Ob namestitvi programskega popravka KB3140743 vas lahko doleti moder zaslon smrti!

Ste tudi vi doživeli težave pri opravljanju svojega dela zaradi Microsoftovega neumnega vsiljevanja posodobitve operacijskega sistema Windows 10? Potem je čas, da razmislite o tožbi. Tako je namreč storila Teri Goldstein iz Kalifornije kateri je podjetje Microsoft s svojo nedopustno prakso, povzročilo poslovno škodo.

Nekega dne, ko je Teri opravljala svoje delo na računalniku se je sprožila posodobitev operacijskega sistema Windows 10. Do takrat je Teri uporabljala Windows 7 in očitno je, da si uporabnica ni želela posodobiti operacijskega sistema. Kot običajno pri operacijskem sistemu Windows, pa namestitev ni potekala brez težav. Windows 10 se namreč ni uspel namestiti uspešno kar je vplivalo na delovanje računalnika in s tem tudi na posel, ki ga opravlja Teri. Slednja se je nato odločila tožiti Microsoft in s svojimi napori tudi uspela. Microsoft ji je moral izplačati 10.000 ameriških dolarjev škode, ki je pokrivala nakup novega prenosnika in izpad prihodkov zaradi nedelovanja prejšnjega prenosnika. Na tem mestu bi marsikdo omenjeno težavo odpisal kot posamični primer vendar pa temu ni tako. Veliko uporabnikov na družbenem omrežju Reddit se je pritoževalo zaradi enake težave. Kar naenkrat so namreč dobili sporočilo, da se je Windows 10 namestil na računalnik in je potreben ponovni zagon za instalacijo.

Pri Microsoftu so se namreč odločili za izvajanje zavajujočih trikov s katerimi so na vsak način želeli prisiliti uporabnike, da si namestijo Windows 10. Kot so poročali pri PC World je zavržna praksa šla celo tako daleč, da so spremenili način delovanja obvestila, ki se je prikazalo na računalniku. Vsako obvestilo, tako na Windowsih, spletu ali macOS ima namreč v kotu črko X s katerim uporabnik lahko okno zapre. Pri Microsoftu pa je pritisk na X vseeno sprožil posodobitev na Windows 10. Podjetje se je tako odločilo za nedopustno prakso zato je novica o uspeli tožbi s strani Teri Goldstein še toliko bolj spodbudna za vse ostale uporabnike.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku