Računalništvo, telefonija
02.08.2018 11:49

Deli z drugimi:

Share

Končno dokaz, da bo novi iPhone podpiral uporabo dveh telefonskih kartic!

Apple naj bi uporabnikom telefonov iPhone končno omogočil uporabo dveh telefonskih kartic!
Apple naj bi uporabnikom telefonov iPhone končno omogočil uporabo dveh telefonskih kartic!

Pred časom smo poročali o možnosti, da naj bi novi pametni mobilni telefon iPhone (2018) omogočal uporabo dveh telefonskih kartic in sicer eno klasično v fizični obliki in eno navidezno. Vgrajena telefonska kartica SIM naj bi zagotovila popolno neodvisnost od ponudnikov mobilnih storitev. Zamenjava vgrajene oziroma navidezne telefonske kartice SIM namreč naj ne bi bila mogoča, kar bi ponudnike po vsej verjetnosti posledično prisililo tudi v pocenitev nekaterih njihovih storitev. To pa za ponudnike storitev mobilne telefonije naj ne bi predstavljalo težave, saj je Apple SIM trenutno podprt v kar 180 državah širom sveta, vključno s Slovenijo (https://www.apple.com/ipad/apple-sim/).

Medtem ko se je o možnosti uporabe dveh telefonskih kartic SIM v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone doslej le špekuliralo, je to možnost nedavno dokazal priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securitie. Ta je namreč v izorni kodi operacijskega sistema iOS 12 našel programsko kodo, ki omogoča uporabo dveh telefonskih kartic v okviru ene mobilne naprave. Ta namreč kaže na to, da je podjetje Apple pričelo s prilagajanjem mobilnega operacijskega sistema iOS na način, da bo z njegovo »pomočjo« mogoče uporabljati dve telefonski kartici SIM v novih pametnih mobilnih telefonih iPhone.

Kot je sicer že dalj časa znano, naj bi podjetje Apple v letošnjem letu ponudilo v prodajo vsaj dva nova modela pametnega mobilnega telefona iPhone. Zmogljivejši model naj bi bil opremljen z OLED zaslonom s 16,5-centimetrsko (6,5-palčno) diagonalo, veliko cenejši model pa naj bi ponujal klasični zaslon LCD s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo. Slednji model bo dejansko cenovno najbolj dostopen, saj naj bi bilo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti »zgolj« preračunanih 565 evrov, kar ga bo naredilo zanimivega za marsikaterega uporabnika. Večji iPhone X Plus bo na voljo v srebrni, temno srebrni in celo zlati barvi, medtem ko bo cenejši model na voljo še v drugih barvah, kot so rumena, oranžna, modra in drugih. Iz tega je dejansko razvidno, da bo iPhone z zaslonom LCD s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo namenjen predvsem mlajšim uporabnikom storitev mobilne telefone in tistim, ki želijo izstopati v množici.


Prijavi napako v članku