Računalništvo, telefonija
03.03.2020 06:26
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konceptni telefon Vivo, ki vas bo navdušil!

Pametni mobilni telefon Vivo APEX 2020 je že navdušil mnoge!
Pametni mobilni telefon Vivo APEX 2020 je že navdušil mnoge!

Kitajski proizvajalec mobilnih telefonov Vivo pogosto navdušuje z nadvse zanimivimi koncepti pametnih mobilnih telefonov, ki bi zlahka prepričali tudi najzahtevnejše uporabnike. Njegov najnovejši pametni mobilni telefon Vivo APEX 2020 prav tako ni nikakršna izjema. Novost namreč razpolaga z zaslonom, ki je podaljšan oziroma uvit na stranico telefona pod kotom 120 stopinj in tako uporabniku daje vtis znatno večjega zaslona, kot v resnici je.

Inženirji podjetja Vivo so upognjen zaslon uporabili kar za navidezne tipke. To pomeni, da potrebe po klasičnih tipkah ni, kar telefonu Vivo APEX 2020 daje še bolj privlačen videz. Posebnost zaslona je tudi v tem, da je pod njim skrita spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Ta se dejansko prikaže le v primeru, ki jo potrebujemo, kakovostne fotografije oziroma videoposnetke pa omogoča napredna programska oprema, ki temelji na strojnem učenju.

Pametni mobilni telefon Vivo APEX 2020 se bo brez težav prikupil tudi ljubiteljem fotografije, saj digitalni fotoaparati ponujajo do 7,5-kratno optično povečavo. Kljub temu debelina telefona znaša zgolj 6,2 milimetra, kar je presenetilo praktično vse proizvajalce pametnih mobilnih telefonov. Piko na i pa daje napreden sistem optične stabilizacije slike, ki naj bi bil do dvakrat boljši v primerjavi z obstoječimi rešitvami, kar pomeni, da bi bila novost primerna tako za zajem fotografij kot videoposnetkov tudi v nočnem času.

Trenutno še ni znano, ali bo pametni mobilni telefon Vivo APEX 2020 kdaj sploh na voljo v prosti prodaji. Mnogi so prepričani, da temu ne bo tako, saj gre tu vendarle zgolj za koncept. Kljub temu verjamemo, da bo podjetje Oppo omenjeno inovativno tehnologijo uporabilo za pripravo novih izdelkov, kar bo nedvomno še izboljšalo izkušnjo uporabe pametnih mobilnih telefonov Vivo.


Prijavi napako v članku