Računalništvo, telefonija
26.05.2006 07:53

Deli z drugimi:

Share

Končala se je Microsoftova NT konferenca 2006

V Portorožu se je zaključila Microsoftova NT konferenca 2006, najpomembnejši slovenski dogodek s področja informacijskih tehnologij, ki ga je med 22. in 25. majem obiskalo 2236 udeležencev. Na konferenci se je v štirih dneh odvilo 161 predavanj, ki jih je vodilo 91 predavateljev. Visoka udeležba in naraščajoče število podjetij, sodelujočih pri organizaciji, potrjujeta pomembno vlogo NT konference v slovenskem informacijskem prostoru. Microsoftova NT konferenca bo leta 2007 potekala med 14. in 17. majem.

Letošnjo konferenco so zaznamovale predvsem tehnološke vsebine, kar odraža široko paleto izdelkov in tehnologij, ki jih bo Microsoft predstavil v naslednjih 12 mesecih. Med najpomembnejšimi predstavljenimi novimi tehnologijami so Windows Vista, 2007 Microsoft Office System, Microsoft CRM 3.0, spletno razvojno ogrodje ATLAS ter novi strežniki in rešitve za podjetja vseh velikosti.

NT konferenco 2006 so zaznamovali tudi številni spremljajoči dogodki. Na konferenci je bil uradno predstavljen projekt European Union Grants Advisor (EUGA), namenjen pomoči podjetjem pri pridobivanju nepovratnih sredstev Evropske unije. S tem je Slovenija postala 19. država, kjer poteka ta pobuda, ki jo je Microsoft pripravil v sodelovanju s partnerjema HP in Intel. Na konferenci je bil uradno podpisan tudi dogovor o strateškem sodelovanju med podjetjema Sava in Microsoft. Dogovor postavlja temelje dolgoročnega tesnega tehnološkega in poslovnega sodelovanja med podjetjema.

Med spremljajočimi dogodki je bil tudi tradicionalni dobrodelni pohod, ki se ga je udeležilo 1200 udeležencev. Skupaj so zbrali 18 milijonov tolarjev, namenjenih izobraževanju vodij tečajev in nakupu opreme za izobraževalne centre, ki delujejo v okviru pobude »Učimo se za življenje«. Gre za Microsoftovo pobudo za zmanjševanje digitalnega razkoraka, pri njenem uresničevanju pa podjetje sodeluje z nevladno organizacijo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije.

Microsoft je k organizaciji konference pritegnil tudi številna partnerska podjetja, ki v njej vidijo odlično poslovno priložnost za prikaz svojega znanja ter promocijo svojih izdelkov in rešitev. Letos je bil partner konference ponovno podjetje HP, partner mobilnih rešitev je bil Mobitel, glavna sponzorja konference pa HERMES SoftLab in NIL. Na konferenci sta aktivno sodelovala tudi distributerja ReproMS in DISS.


Prijavi napako v članku