Poslovne rešitve
20.03.2021 21:54
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko sedenje postane užitek

Na kaj najprej pomislite, ko omenimo optimizacijo delovnega prostora? Zmogljivo računalniško in programsko opremo? Večina bi se z vami strinjala, strokovnjaki pa pravijo, da je ključna oprema ergonomski pisarniški stol.
Ključna oprema vsake pisarne je ergonomski pisarniški stol Ergos.
Ključna oprema vsake pisarne je ergonomski pisarniški stol Ergos.

Povprečen posameznik preživi več kot 10 ur na dan v statičnem sedečem položaju, bodisi za računalnikom v službi, doma ali na poti. Za boljšo produktivnost se najprej usmerimo v programsko in strojno opremo naših računalniških sistemov, pozabimo pa na dolgoročno produktivnost našega telesa. Še vedno večina svetovnega prebivalstva velik del svojega časa preživi na standardnih pisarniških stolih, ki ne nudijo ustrezne podpore. Statično sedenje je največji krivec za zdravstvene težave, ki se pri nekaterih lahko pojavijo šele po nekaj letih. Takrat pa je za mnoge že prepozno. Kaj storiti? Če že imate najboljšo računalniško opremo, potrebujete tudi najboljši ergonomski pisarniški stol ERGOS.

Ergonomski pisarniški stoli Ergos imajo nastavljiv naklon in napetost nagiba.
Ergonomski pisarniški stoli Ergos imajo nastavljiv naklon in napetost nagiba.

Zakaj in kako izbrati ustrezen ergonomski pisarniški stol?

Prevladuje prepričanje, da ljudje vodimo aktivni način življenja, kar je le del resnice, saj večji del dneva preživimo na stolih, zaradi česar se kmalu pojavijo težave. Dolgotrajno sedeče delo zajema statično in prisilno držo, kar sčasoma privede do zdravstvenih težav v sklepih, mišicah in hrbtenici. Dobra novica je, da lahko negativne posledice ublažimo ali celo popolnoma odstranimo iz našega vsakdanjika. Pomembno je, da poskrbimo za naše telo tudi med delom. Strokovnjaki priporočajo aktivne delovne odmore, med katerimi aktiviramo svoje telo. Zagovarjajo pa tudi sedenje na ergonomskih pisarniških stolih, ki spodbujajo aktivno sedenje. Med sedenjem je zaželeno spreminjanje položaja telesa in da sedimo tako, kot nam najbolj ustreza. Zelo pomembno je, da večino časa sedimo v pravilni drži. Kljub dokazanim pozitivnim zdravstvenim učinkom ergonomskih stolov, se ne zaletite v prvega, ki ga zagledate.

Ergos pisarniški stoli se prilagajajo vašemu telesu.
Ergos pisarniški stoli se prilagodijo vašemu telesu.

Prednost ergonomski pisarniških stolov ERGOS je njihova raznolikost. Dejstvo je, da smo si ljudje različni, kar je ena izmed naših največjih odlik. Pomeni pa tudi, da vsak posameznik potrebuje sebi primeren ergonomski pisarniški stol. Držite se nekaj preprostih napotkov pri nakupu za vas najboljšega pisarniškega stola. Dober pisarniški stol mora s svojo obliko in čvrsto konstrukcijo omogočati udobno sedenje med delom. Pred nakupom se pozanimajte o možnostih nastavitev, ki vam najbolj ustrezajo, saj le tako lahko poskrbite za sedenje v pravilni drži. Pisarniški stol naj ima vrtljivo osnovo, kar omogoča aktivno sedenje in obračanje med delom. Globinska nastavitev sedeža je pomembna za nemoten pretok krvi med sedenjem. Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora med sprednjim robom in zadnjim delom kolena.

Kaj pa lahko storite za hrbet?

Navaden pisarniški stol ima naslonjalo, ki ne nudi podpore hrbtenici, niti ledvenemu predelu. Ergonomski pisarniški stoli ERGOS so opremljeni z naslonjali, ki imajo nastavitev kota in napetosti nagiba, ki se prilagaja vaši drži in nudi podporo utrujeni hrbtenici.

Ne glede na to, ali pisarniški stol potrebujete za domačo pisarno ali uporabo v podjetju, se držite preprostih napotkov. Če ste še vedno v dvomih, vam na pomoč priskoči podjetje Ergonomske rešitve.

Investirajte v zdravje

Popolnoma nastavljivi pisarniški ergonomski stoli ERGOS bodo poskrbeli za zmanjšanje mišičnega napora, boljše počutje, zdravo hrbtenico, večjo porabo kalorij med aktivnim sedenjem ter boljšo presnovo. Za razliko od običajnega sedenja bo na ergonomskem stolu vaše telo v optimalnem ravnovesju, kar pomeni, da nobena skupina mišic ne bo predolgo napeta ali skrčena. Odlikuje jih ergonomsko sedišče, obloženo s spominsko peno, udobno mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. Na voljo so nastavitve naklona hrbtišča, nastavitev moči nagiba naslonjala ter možnost pomika sedišča naprej ali nazaj.

Zakaj izbrati prav ERGOS?

Strokovnjaki ERGOS vam svetujejo pri izbiri najboljšega ergonomskega pisarniškega stola. Nudijo vam 7-dnevni brezplačni preizkus z brezplačno dostavo v Sloveniji. Vsi pisarniški stoli ERGOS so testirani za udobje, kakovost in trajnost. Ker zaupajo v dolgo življenjsko dobo svojih pisarniških stolov, vam nudijo 3 leta garancije.

Poskrbite za udobje v vaših domačih pisarnah ali poslovnih prostorih s pisarniškimi stoli ERGOS. Več informacij lahko najdete na spletni strani ergonomske-resitve.eu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli Ergonomski stoli

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več