Poslovne rešitve
20.03.2021 21:54
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko sedenje postane užitek

Na kaj najprej pomislite, ko omenimo optimizacijo delovnega prostora? Zmogljivo računalniško in programsko opremo? Večina bi se z vami strinjala, strokovnjaki pa pravijo, da je ključna oprema ergonomski pisarniški stol.
Ključna oprema vsake pisarne je ergonomski pisarniški stol Ergos.
Ključna oprema vsake pisarne je ergonomski pisarniški stol Ergos.

Povprečen posameznik preživi več kot 10 ur na dan v statičnem sedečem položaju, bodisi za računalnikom v službi, doma ali na poti. Za boljšo produktivnost se najprej usmerimo v programsko in strojno opremo naših računalniških sistemov, pozabimo pa na dolgoročno produktivnost našega telesa. Še vedno večina svetovnega prebivalstva velik del svojega časa preživi na standardnih pisarniških stolih, ki ne nudijo ustrezne podpore. Statično sedenje je največji krivec za zdravstvene težave, ki se pri nekaterih lahko pojavijo šele po nekaj letih. Takrat pa je za mnoge že prepozno. Kaj storiti? Če že imate najboljšo računalniško opremo, potrebujete tudi najboljši ergonomski pisarniški stol ERGOS.

Ergonomski pisarniški stoli Ergos imajo nastavljiv naklon in napetost nagiba.
Ergonomski pisarniški stoli Ergos imajo nastavljiv naklon in napetost nagiba.

Zakaj in kako izbrati ustrezen ergonomski pisarniški stol?

Prevladuje prepričanje, da ljudje vodimo aktivni način življenja, kar je le del resnice, saj večji del dneva preživimo na stolih, zaradi česar se kmalu pojavijo težave. Dolgotrajno sedeče delo zajema statično in prisilno držo, kar sčasoma privede do zdravstvenih težav v sklepih, mišicah in hrbtenici. Dobra novica je, da lahko negativne posledice ublažimo ali celo popolnoma odstranimo iz našega vsakdanjika. Pomembno je, da poskrbimo za naše telo tudi med delom. Strokovnjaki priporočajo aktivne delovne odmore, med katerimi aktiviramo svoje telo. Zagovarjajo pa tudi sedenje na ergonomskih pisarniških stolih, ki spodbujajo aktivno sedenje. Med sedenjem je zaželeno spreminjanje položaja telesa in da sedimo tako, kot nam najbolj ustreza. Zelo pomembno je, da večino časa sedimo v pravilni drži. Kljub dokazanim pozitivnim zdravstvenim učinkom ergonomskih stolov, se ne zaletite v prvega, ki ga zagledate.

Ergos pisarniški stoli se prilagajajo vašemu telesu.
Ergos pisarniški stoli se prilagodijo vašemu telesu.

Prednost ergonomski pisarniških stolov ERGOS je njihova raznolikost. Dejstvo je, da smo si ljudje različni, kar je ena izmed naših največjih odlik. Pomeni pa tudi, da vsak posameznik potrebuje sebi primeren ergonomski pisarniški stol. Držite se nekaj preprostih napotkov pri nakupu za vas najboljšega pisarniškega stola. Dober pisarniški stol mora s svojo obliko in čvrsto konstrukcijo omogočati udobno sedenje med delom. Pred nakupom se pozanimajte o možnostih nastavitev, ki vam najbolj ustrezajo, saj le tako lahko poskrbite za sedenje v pravilni drži. Pisarniški stol naj ima vrtljivo osnovo, kar omogoča aktivno sedenje in obračanje med delom. Globinska nastavitev sedeža je pomembna za nemoten pretok krvi med sedenjem. Poskrbite, da boste imeli dovolj prostora med sprednjim robom in zadnjim delom kolena.

Kaj pa lahko storite za hrbet?

Navaden pisarniški stol ima naslonjalo, ki ne nudi podpore hrbtenici, niti ledvenemu predelu. Ergonomski pisarniški stoli ERGOS so opremljeni z naslonjali, ki imajo nastavitev kota in napetosti nagiba, ki se prilagaja vaši drži in nudi podporo utrujeni hrbtenici.

Ne glede na to, ali pisarniški stol potrebujete za domačo pisarno ali uporabo v podjetju, se držite preprostih napotkov. Če ste še vedno v dvomih, vam na pomoč priskoči podjetje Ergonomske rešitve.

Investirajte v zdravje

Popolnoma nastavljivi pisarniški ergonomski stoli ERGOS bodo poskrbeli za zmanjšanje mišičnega napora, boljše počutje, zdravo hrbtenico, večjo porabo kalorij med aktivnim sedenjem ter boljšo presnovo. Za razliko od običajnega sedenja bo na ergonomskem stolu vaše telo v optimalnem ravnovesju, kar pomeni, da nobena skupina mišic ne bo predolgo napeta ali skrčena. Odlikuje jih ergonomsko sedišče, obloženo s spominsko peno, udobno mrežno hrbtišče, nastavljiv naslon za glavo in nastavljiva ledvena opora. Na voljo so nastavitve naklona hrbtišča, nastavitev moči nagiba naslonjala ter možnost pomika sedišča naprej ali nazaj.

Zakaj izbrati prav ERGOS?

Strokovnjaki ERGOS vam svetujejo pri izbiri najboljšega ergonomskega pisarniškega stola. Nudijo vam 7-dnevni brezplačni preizkus z brezplačno dostavo v Sloveniji. Vsi pisarniški stoli ERGOS so testirani za udobje, kakovost in trajnost. Ker zaupajo v dolgo življenjsko dobo svojih pisarniških stolov, vam nudijo 3 leta garancije.

Poskrbite za udobje v vaših domačih pisarnah ali poslovnih prostorih s pisarniškimi stoli ERGOS. Več informacij lahko najdete na spletni strani ergonomske-resitve.eu.

Vas zanima več iz te teme?
Ergos pisarniški stoli Ergonomski stoli

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več