Triki in nasveti
20.08.2016 14:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako odkleniti vsebine na Netflixu, ki vam niso dostopne?

Z malo truda boste nedvomno odklenili zaklenjene vsebine na Netflixu!
Z malo truda boste nedvomno odklenili zaklenjene vsebine na Netflixu!

Storitev Netflix je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih spletnih storitev za pretočni video na modrem planetu. Od konca lanskega leta je ta seveda na voljo tudi na slovenskem ozemlju, odzivi slovenskih uporabnikov pa so več kot pozitivni. Kot mnogi izmed vas morda vedo, nam vse vsebine niso dostopne, saj jih podjetje Netflix iz takšnih ali drugačnih razlogov »zaklene« za določeno državo ali regijo. Zaradi tega tisto, kar je na primer na voljo za ogled v Združenih državah Amerike, ni nujno na voljo tudi nam.

Na srečo lahko z nekaj preprostimi triki odklenemo vsebino, ki nam ni dostopna. Tako lahko pridobimo na stotine, če ne že na tisoče novih video vsebin, ki nam bodo nedvomno polepšale uporabniško izkušnjo z Netfliksom. Omejitvi se najlažje izognemo na način, da spremenimo naš IP naslov, saj ta določa, kje se naš računalnik dejansko nahaja. V nadaljevanju si poglejmo, kako lahko to storimo sami brez večjih težav, nagrada za manjši trud pa bo možnost dostop do prav vseh vsebin, ki so na voljo na Netflixu.

Uporabljajte povezavo VPN, da prekrijete vaš pravi naslov IP

Najbolj enostaven način za dostop do zaklenjenih vsebin na Netflixu je uporaba povezave VPN. Povezava VPN dejansko poskrbi za to, da se za strežnike podjetje Neflix vaš računalnik ali mobilna naprava nahaja v drugem delu sveta, kot dejansko je. Za ta namen je najlažje uporabiti ponudnike storitev VPN, ki jih je več kot na pretek (na primer Hotspot Shield – brezplačen, KeeNow – brezplačen, Smartflix – plačljiv in NordVPN – plačljiv). Preden se odločite za določenega ponudnika VPN storitev se prepričajte, da ti dejansko omogočajo predvajanje vsebin na Netflixu, saj je ta pred kratkim določene ponudnike uvrstil na črno listo, kot na primer SurfEasy, Hola Unblocker, TunnelBear, BetterNet, TorGuard, HideMyAss, CyberGhost, OkayFreedom, in Unlocator.


Ne uporabljajte omrežja Tor

Omrežje Tor (The Onion Router) je nadvse priljubljeno predvsem med tistimi, ki si želijo vsaj na svetovnem spletu zagotoviti določeno mero zasebnosti. Tu namreč gre za porazdeljeno omrežje anonimizacijskih strežnikov, med katerimi se preusmerja šifriran promet posameznega uporabnika, dokler ga na enem izmed izhodnih točk omrežja ne zapusti. S tem načinom se bo spretno izognili zaščiti podjetja Netflix, a bo uporabniška izkušnja zelo slaba, saj so ta omrežja zelo počasna, kar seveda ni primerno za pretočne video vsebine.


Dodatek za vaš spletni brskalnik

Če vam povezava VPN ni preveč po godu, lahko uporabite namenske dodatke oziroma razširitve, ki omogočajo vzpostavitev neposredne povezave VPN kar preko vašega spletnega brskalnika. Tu lahko uporabimo tudi razširitve za pametne mobilne telefone in tablične računalnike, kar pomeni, da bomo zaklenjene vsebine na Netflixu predvajali tudi takrat, ko bomo na poti. Med priljubljenimi »programi« izstopa Proxymate, saj ga lahko uporabljamo na mobilnih napravah Android, iOS in v spletnem brskalniku Chrome. Čeprav Netflix uspešno blokira številne tovrstne programe, se vedno najdejo takšni, ki delujejo brez težav. Pri iskanju ustreznega pa bodite pozorni, da ne boste namestili programa z zlonamerno kodo in s tem posledično okužili vas računalnik ali mobilno napravo.


Prijavi napako v članku