Računalništvo, telefonija
25.06.2018 09:02
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kmalu boste lahko izvedeli, koliko dragocenega časa ste zapravili na Facebooku

Kmalu boste lahko izvedeli, koliko dragocenega časa ste zapravili na Facebooku
Kmalu boste lahko izvedeli, koliko dragocenega časa ste zapravili na Facebooku

Številna družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Zato ne preseneča, da so ta v zadnjih nekaj letih postala glavno mesto za druženje, zabavo, izmenjavo informacij, branje novic in splošno obveščanje velikega števila internetnih uporabnikov širom sveta. Težava pa je v tem, da posamezniki na družabnih omrežjih preživijo preveliko časa, s tem pa posledično zapravljajo dragoceni čas, ki bi ga lahko namenili pomembnejšim zadevam, vključno z delom.

Zaradi tega so se pri Facebooku odločili, da bodo za uporabnike pripravili posebno orodje, ki jim bo prikazalo, koliko časa so dnevno in tedensko preživeli na Facebooku. Na voljo bo celo prikaz povprečnega časa na dan v obdobju zadnjih sedmih dni. Poleg tega bo Facebook omogočil nastavitev opozorila, ki se bo prikazalo, ko bodo presegli dnevno omejitev, ki si jo bomo postavili kar sami.

S to potezo želi Facebook zagotoviti, da bodo uporabniki čas na družbenem omrežju porabili kakovostno. Poleg tega bo poskrbel tudi za to, da se bo zmanjšalo gledanje tako imenovanih »viralnih« videoposnetkov, ki so roko na srce le zguba časa. Kdaj bo nova možnost na voljo, pa vsaj za zdaj še ni znano.


Prijavi napako v članku