Telefoni
08.10.2016 13:50

Deli z drugimi:

Share

Kljub eksplozivnim telefonom Samsung do večjega dobička!

Eksplozivni telefoni Galaxy Note 7 niso ogrozili poslovanja podjetja Samsung!
Eksplozivni telefoni Galaxy Note 7 niso ogrozili poslovanja podjetja Samsung!

Na spletu se je dal časa govorilo o tem, da bi lahko podjetje Samsung zaradi eksplozivnih pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7 bilo celo ob dobre štiri milijarde evrov prihodkov. Kot pa vse kaže končna »izguba« ne bo tako velika, saj je v tretjem četrtletju južnokorejski gigant celo pridelal večji dobiček kot v enakem obdobju lani. Podjetje Samsung je namreč zabeležilo kar šest odstotkov večji operativni dobiček v primerjavi z enakim obdobjem lani, in sicer v višini preračunanih 6,25 milijard evrov.

Podjetje Samsung je skupno prodal za okoli preračunanih 39,2 milijard evrov, medtem ko se je čisti dobiček v primerjavi z enakim obdobjem povečal za preračunanih 3,6 milijonov evrov. Samsung je dejansko nenačrtovane izgube na račun pametnih telefonov (pet odstotkov padec prodaje) povsem nadomestil z boljšo prodajo zaslonov OLED ter čipovlji, in sicer tako za mobilne naprave kot druge elektronske izdelke. Kot vse kaže, je podjetju Samsung s hitrim in korektnim priklicem telefonov Galaxy Note 7 uspelo omejiti poslovno škodo. V samo dveh dneh od ponovnega začetka prodaje novosti mu je namreč uspelo prodati kar 30 tisoč novih modelov novosti, napovedi za prihodnje pa so prav tako pozitivne. S tem si je podjetje Samsung zagotovilo odlično “podlago” za začetek prodaje pametnega mobilnega telefona Galaxy S8.

Ker je podjetju Samsung uspelo celo povečati vrednost njegovih delnic, lahko vodilno osebje vsaj za enkrat mirno spi. Uporabniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy Note 7 pa seveda nekoliko manj.


Prijavi napako v članku