Življenjski slog
16.07.2021 10:56
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung klima, ki vas osveži brez neprijetnega pihanja

Vsi poznamo občutek, ko vstopimo v hišo, vklopimo klimatsko napravo in čakamo, da se ohladi. Hkrati pa moramo paziti, da nismo na poti hladnemu vetru, ki lahko povzroča glavobole in nemirno bivanje.
V načinu Wind-Free se hladen zrak prijetno razprši skozi tisoče luknjic in tako uporabnikom ne povzroča neprijetnih občutkov in glavobolov.
V načinu Wind-Free se hladen zrak prijetno razprši skozi tisoče luknjic in tako uporabnikom ne povzroča neprijetnih občutkov in glavobolov.

»Enostavno se umakni ali pa ugasni klimo, ko te začne boleti glava«, je pogosto mišljenje uporabnikov, ki se ne srečujejo s tovrstno težavo. Dejstvo je, da se v velikih primerih ne moreš umakniti iz prostora ali pa ugasniti klimo, še posebej sredi vročinskega vala. Nekatere starejše klimatske naprave prav tako nimajo možnosti nastavitev naklona pihanja, kar bi vsaj do nekatere mere olajšalo težavo.

Edina primerna rešitev je tehnologija, ki ne povzroča neprijetnega hladnega pihanja. Pri podjetju Tratnjek d.o.o. slovenske domove hladijo s pomočjo revolucionarne Samsung Wind-Free tehnologije, ki popolnoma transformira običajne klimatske naprave.

Še vedno boste opazili tradicionalno obliko in režo za pihanje zraka, a pod elegantnim ohišjem se skriva napredna Samsung tehnologija. V načinu Wind-Free se hladen zrak prijetno razprši skozi tisoče luknjic in tako uporabnikom ne povzroča neprijetnih občutkov in glavobolov. Hkrati se zrak bolj enakomerno razprši po prostoru, kar pomeni večjo učinkovitost hladilne naprave. Wind-Free tehnologija je odlična izbira za vse, ki v prostoru ne želite direktnega izpihovanja hladnega zraka.

Tradicionalna oblika z napredno tehnologijo

Naraščajoče prebivalstvo, urbanizacija in vse višje poletne temperature bodo potrojile število klimatskih naprav po vsem svetu. Bolj ko se svet ogreje, bolj bomo potrebovali hlajenje – ne samo zaradi udobja, ampak tudi zaradi zdravja in preživetja. Toda tudi klimatske naprave proizvajajo odvečno toploto, kar lahko znatno poveča temperaturo v urbanem okolju.

klimatske naprave-tratnjek-samsung

Samsung WindFree™ Pure 1.0 je odgovor naraščajoči zaskrbljenosti glede onesnaževanja in nečistega zraka. Klimatska naprava WindFree™ Pure 1.0 je energetsko učinkovitejša in bolj prijazna do okolja kot njeni predhodniki. Opremljena je z elektrostatičnim filtrom PM1.0, ki deluje kot čistilec zraka. Filter istočasno ujame izredno drobne prašne delce v velikosti do 0,3 μm in uniči nekatere vrste bakterij. Filter PM1.0 je delno pralen, kar za uporabnika pomeni, da lahko uživa v bolj svežem in čistejšem zraku ter hkrati prihrani pri dodatnih vzdrževalnih stroških, ki nastanejo z menjavo filtra.

IoT tehnologija in avtomatizacija

Poleg nove tehnologije Samsung WindFree™ Pure 1.0 klimatska naprava skriva še funkcijo Freeze Wash, ki očisti notranjo enoto in odstrani do 90 % bakterij. Celoten proces poteka samodejno. Naprava vas tudi sama prek aplikacije SmartThings opozori, kdaj je čas za čiščenje notranje enote.

Na digitalnem zaslonu boste poleg temperature prostora lahko spremljali tudi kakovost zraka. Laserski senzor, ki se nahaja na zaslonu, meri koncentracije delcev PM10, PM2.5 in PM1.0 v zraku v zaprtem prostoru ter se samodejno čisti s funkcijo, ki temelji na umetni inteligenci. Kakovost zraka v zaprtem prostoru je mogoče neprekinjeno spremljati prek aplikacije SmartThings.

klimatske-naprave-tratnjek

Tudi kadar je enota izklopljena, je senzor prahu sposoben izmeriti trenutno kakovost zraka v prostoru. Ko kakovost zraka doseže stopnjo »slaba« ali »zelo slaba«, prejmete obvestilo. Prek aplikacije SmartThings se lahko uporabnik odzove na informacije, tako da na daljavo vklopi način čiščenja. Aplikacija SmartThings in funkcija glasovnega upravljanja Bixby Voice Control omogočata tudi vklop ali izklop naprave na daljavo, izbiro želenih načinov hlajenja, kreiranje časovnikov ter spremljanje porabe energije.

Hladilno-ogrevalne rešitve za vsak objekt in potrebe

Ne glede na vaše potrebe in velikost prostorov vam bodo v podjetju Tratnjek d.o.o., ki je uradni uvoznik in distributer hladilno-ogrevalnih rešitev Samsung, svetovali o pravi klimatski napravi ali toplotni črpalki. V svojih 29 letih delovanja so ohladili številne zgradbe in objekte, od stanovanj, hiš do poslovnih stavb in tudi nenavadne prostore, kot je letalo, ki služi kot jedilnica v avstrijskem hotelu Novapark.

klimatske-naprave-letalo-tratnjek

Več o inovativni Samsung Wind-Free tehnologiji in ostalih klimatskih napravah si lahko ogledate na njihovi spletni strani tratnjek.si.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung Klimatske naprave

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več