Računalništvo, telefonija
13.01.2018 13:09
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple?

Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple?
Kje in kako najbolj preprosto kupiti Ripple?

Če se tudi vi sprašujete, kako kupiti Ripple ali katero drugo kriptovaluto, lahko to storite z registracijo na trgovalni platformi AvaTrade, kjer imate trenutno na voljo sedem različnih kriptovalut. Minimalno vplačilo je trenutno 100 dolarjev.

Na našem uredništvu smo kupili Ripple oziroma investirali v njegovo rast 200 dolarjev v sredo, v času pisanja tega članka (sobota), pa nam je prinesel že več skoraj 15 dolarjev dobička. Upamo, da smo ujeli vlak ravno na točki, ko se je začel ponovno vzpenjati. Če prištejemo k temu še dobiček prejšnjih investicij, smo trenutno za vložek 400 dolarjev naredili približno 60 dolarjev dobička. Ni slabo za en mesec trgovanja, sploh če pri tem upoštevamo, da smo bili (in še vedno smo), na tem področju precejšnji laiki.

Kaj je Ripple?

Bitcoin in ethereum verjetno danes že vsi poznate, velika verjetnost pa je, da ste slišali tudi že za Ripple, zlasti če spremljate svet kriptovalut. Kot rečeno je Ripple – na platformi AvaTrade in tudi drugod ga najdete pod šifro XRP – na zemljevid širšega občinstva prišel pred kakšnima dvema tednoma, ko se je njegova cena potrojila. Ampak mnogi med vami se verjetno še vedno sprašujete, kaj sploh je Ripple in zakaj zanj takšno zanimanje.

Ripple ni le ime kriptovalute, ampak tudi ime ameriškega startup podjetja, ki stoji za priljubljeno kriptovaluto. To podjetje, ustanovljeno je bilo leta 2004, je razvilo plačilni sistem, ki je v marsičem podoben tehnologiji blockchain, na kateri med drugim sloni bitcoin. Pri Ripplu gre za protokol plačila, ki deluje podbno kot plačilni sistem, nakazilo in menjalnica. Deluje s kriptovalutami, blagovnimi valutami in knjižnimi valutami.

Ripple svojim strankam omogoča, da njihov plačilni protokol integrirajo v svoje sisteme in tako poceni in preprosto prenašajo denar kamorkoli po svetu. Tako lahko na primer evre zamenjate v interno valuto sistema (Ripple) in jih hitro pošljete na drug konec sveta, kjer jih prejemnik zamenja v dolarje. Vse se zgodi v le nekaj sekundah. Zaradi omogočanja takšnih hitrih finančnih transakcij, pa postaja vedno bolj zanimiv številnim bančnim institucijam, ki so ga že začele integrirati v svoje sisteme. Več kot bo “pridobil” velikih imen, bolj naj bi seveda rasla tudi njegova cena na trgu kriptovalut.

Kako najhitreje kupiti Ripple?

Nam se zdi sistem Ripple precej obetaven, zato smo se tudi odločili vanj investirati. Za investiranje v kriptovalute smo izbrali platformo AvaTrade, in sicer zato, ker je zelo enostavna za uporabo in ker smo lahko na njej začeli trgovati takoj. Velika večina kriptoborz ima namreč v zadnjem času velike težave z delovanjem, predvsem pri počasnem potrjevanju uporabnikov.  Če želite trgovati, morate namreč najprej potrditi svojo identiteto (poslati fotografije svojega osebnega dokumenta in potrdilo o naslovu), to pa je na večini kriptoborz danes izredno dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi mesec ali še več (zaradi velikega povpraševanja in registracij).

Prvi koraki trgovanja s kriptovalutami

Na AvaTrade je ta proces bistveno hitrejši, saj vas potrdijo že v nekaj urah ali enem dnevu, s tem da lahko vmes že trgujete, kar pri drugih borzah ni mogoče. Poleg tega pa AvaTrade ponuja tudi pregleden uporabniški vmesnik, kar je le še dodatna pozitivna lastnost.

Če tudi vi verjamete, da ima Ripple svetlo prihodnost in ga bo posvojilo še več bančnih institucij, ga lahko kupite oziroma vanj investirate na tem mestu.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več