Telefoni
12.05.2018 11:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci razkrili specifikacije najboljšega telefona Nokia doslej!

Nokia X naj bi za malo denarja ponujala veliko!
Nokia X naj bi za malo denarja ponujala veliko!

Pri podjetju Nokia že dalj časa delajo na vrhunskem pametnem mobilnem telefonu, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu telefonu iPhone X. Novost z oznako X naj bi bila javnosti razkrita 16. maja in sicer v okviru posebne štiridnevne konference na Kitajskem. Glavni adut pametnega mobilnega telefona Nokia X bo seveda zaslon z režo na vrhnji strani (tako kot iPhone X) in zaslon s 14,7-centimetrsko oziroma 5,8-palčno diagonalo in razmerjem stranic 19 proti 9, kar pomeni, da bo novost primerna tako za zahtevnejša dela kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Ker je predstavitev pametnega mobilnega telefona Nokia X pred vrati, so se pri kitajski organizaciji TENNA odločili, da javnosti razkrijejo vse specifikacije strojne opreme novosti. Če so objavljeni podatki resnični, potem bo novi telefon podjetja Nokia razpolagal z zaslonom ločljivosti 2.280 x 1.080 slikovnih točk, osemjedrnim procesorjem Snapdragon 636 frekvence 1,8 gigahercev in sistemskim pomnilnikom kapacitete treh, štirih oziroma šestih gigabajtov (odvisno od različice), medtem ko bo za shranjevanje podatkov na voljo 32 gigabajtov oziroma 64 gigabajtov prostora. Tu bomo našli še baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur in dvojni digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, in spletno kamero ločljivosti 16 milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Nokia X naj bi meril 147,2 x 71 x 8 milimetrov, na njem pa naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo. Novost bo na voljo z ohišji v modri, črni in srebrni barvi, zanjo pa naj bi uporabniki storitev mobilne telefonije na kitajskem trgu odšteli preračunanih 200 evrov, na evropskem trgu pa bo novost malenkostno dražja.


Prijavi napako v članku