Telefoni
17.10.2013 09:44
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajska vrača udarec Rusiji z mobilnikom izjemne avtonomije

Kitajsko podjetje Changhong je ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon s prodajno oznako Z9, ki zagotavlja do 16 ur pogovorov oziroma do dobrih 33 dni v pripravljenosti. Novost je trenutno dosegljiva le na Kitajskem, zanjo pa je v prosti prodaji potrebno zgolj preračunanih 300 evrov.
Uporabniki pametnega mobilnega telefona Changhong Z9 zagotovo ne bodo imeli težav z izpraznjeno baterijo.
Uporabniki pametnega mobilnega telefona Changhong Z9 zagotovo ne bodo imeli težav z izpraznjeno baterijo.

Rusko podjetje Vobis Computer je pred kratkim prijetno presenetilo s predstavitvijo pametnega mobilnega telefona Boost 2, ki se pri običajni uporabi lahko pobaha s kar eno oziroma dvotedensko avtonomijo (http://bit.ly/Boost-2). Kitajsko podjetje Changhong mu ni dolgo ostalo dolžno, saj je pripravilo pametni mobilni telefon Z9, ki je opremljen z zmogljivo baterijo kapacitete kar 5.000 miliamper ur. Napolnjena baterija zagotavlja do 16 ur pogovorov v mobilnem omrežju 3G oziroma do dobrih 33 dni v pripravljenosti.

Kljub dolgi avtonomiji delovanja je pametni mobilni telefon kot nalašč tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj za prikazovanje slik uporablja 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, medtem ko je preračunavanju podatkov kos 4-jedrni procesor MediaTek MT6589T v navezi z gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika razširljivega s kartico microSD. Zajem fotografij je zagotovljen z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk, spletnim konferencam pa je kos kamera ločljivosti 1,3 milijona točk.

Pametni mobilni telefon Changhong Z9 je trenutno dosegljiv le na Kitajskem, zanj pa je v prosti prodaji potrebno odšteti zgolj preračunanih 300 evrov. Trenutno žal še ni podatkov o tem, ali bo novost naprodaj tudi izven kitajskih meja.


Prijavi napako v članku