Operacijski sistemi
17.05.2024 10:36
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajska alternativa Windowsu 11

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Deepin, odprtokodni namizni operacijski sistem, ki temelji na Linuxu, razvit na Kitajskem, je napovedal kandidata za izdajo (RC) svoje najnovejše različice, Deepin V23. Ta različica uvaja številne nove funkcije in izboljšave, s katerimi želi pritegniti uporabnike, ki razmišljajo o prehodu z operacijskega sistema Windows 11. Ker pa to ni končna izdaja, bi morali morebitni migranti počakati na stabilno različico, da si zagotovijo nemoten prehod.

Deepin V23 RC je opremljen s številnimi novimi funkcijami, ki izboljšajo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo. Namestitveni program je bil optimiziran z izboljšanimi podrobnostmi uporabniškega vmesnika in poskusnim načinom za uporabnike, da lahko izkusijo sistem brez namestitve.

Zaganjalnik je bil bistveno prenovljen z novo postavitvijo treh odsekov, funkcijo hitrega dostopa in brezplačnim načinom razvrščanja za aplikacije. Uporabniki lahko zdaj ustvarjajo in spreminjajo skupine aplikacij, povlečejo aplikacije po meri (da spremenijo njihov vrstni red), in uporabljajo funkcijo črkovnega indeksa za lažjo navigacijo. Dodatek modulov »Pogosto uporabljena programska oprema« in »Nedavno nameščena« dodatno izboljša upravljanje aplikacij.

Opravilna vrstica je bila preoblikovana z uporabo QML, dodane so bližnjice do vtičnika odložišča, globalnega iskanja in pogledov delovnega prostora. Opravilna vrstica zdaj podpira največ šest pogledov delovnega prostora in omogoča uporabnikom, da skrijejo privzeto vsebino prek večopravilnega pogleda in upravitelja vtičnikov.

Na papirju sistem deluje razmeroma v redu, pojavljajo pa se očitki o varnosti – sistem naj bi imel skrite pomanjkljivosti, ki jih lahko izkoristi kitajska vlada.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Linux operacijski sistem Windows 11

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več