Telefoni
03.08.2011 11:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajci že izdelali kopijo mobilnika iPhone 5?

Cenovno ugodna različica mobilnika iPhone 5?
Cenovno ugodna različica mobilnika iPhone 5?

Ker bomo težko pričakovani Applov mobilnik iPhone 5 po vsej verjetnosti ugledali že septembra, ne preseneča, da se na svetovnem spletu o njem pojavljajo nove špekulacije kot za stavo. Da je naslednik izjemno priljubljenega mobilnika iPhone 4 tako rekoč že nared za prodajo, pa kažejo aktivnosti kitajskih ponarejevalcev. Ti so namreč že izdelali pametni mobilni telefon, ki naj bi bil oblikovno povsem enak iPhonu 5.

Mobilnik iPhoney 5 kaže na to, da se bo novi izdelek podjetja iz Cupertina lahko pobahal z elegantno prednjo stranico z zaobljenimi robovi in ohišjem debeline komajda sedem milimetrov. Na kromirani stranski stranici bomo našli klasične funkcijske gumbe za vklop in izklop mobilnika, izklop zvonjenja ter nastavitev glasnosti. Tu bomo seveda našli še 3,5 milimetrski vtič za slušalke in nepogrešljivi sredinski gumb »home«.

Kitajska različica pametnega mobilnega telefona iPhone 5 bo seveda opremljena z občutno manj zmogljivo strojno opremo in nekoliko manjšim zaslonom. Novi mobilnik podjetja iz Cupertina naj bi namreč za preračunavanje podatkov uporabljal dvojedrni procesor A5 s frekvenco enega gigaherca. Vgrajena grafična kartica naj bi bila do 40 odstotkov zmogljivejša. Novinec naj bi bil bogatejši še za HSPA+ podporo in boljšo digitalno kamero. Kljub temu naj bi se iPhoney 5 postavil po robu številnim pametnim mobilnikov, ki jih danes najdemo na trgu.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku