Obvestila podjetij
Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
20.04.2024 07:00

Deli z drugimi:

Share

Kino prihaja domov

Sony predstavlja povsem novo družino izdelkov BRAVIA Theatre za domači zvok

Sony prenavlja blagovno znamko BRAVIA, ki je zdaj še bolj usmerjena v gledanje filmov in izjemno doživetje domačega kina. S širitvijo nabora storitev za pretočne vsebine je namreč gledanje filmov v udobju doma postalo še bolj priljubljeno. Široko paleto Sonyjevih izdelkov, kot so digitalne filmske kamere, profesionalni monitorji in profesionalne slušalke, redno uporabljajo profesionalni ustvarjalci filmov, kar je Sonyju omogočilo globok vpogled v filmsko industrijo ter želje in cilje filmskih ustvarjalcev in ustvarjalcev vsebin. Prenovljena blagovna znamka BRAVIA tako pri kinematografskih vsebinah še dodatno povečuje občutek realizma ter prinaša izjemno kakovost slike in zvoka v udobje doma, kjer lahko zdaj doživite takšne čarobne občutke kot ob gledanju filmov na velikem platnu. Z združitvijo televizorjev, zvočniških modulov in drugih tehnologij za zvok domačega kina pod eno blagovno znamko želi Sony uporabnikom na enem mestu ponuditi vrhunsko kinematografsko doživetje z neverjetno kakovostno sliko in osupljivim zvokom – natanko tako, kot so si ju zamislili filmski ustvarjalci. Ujemajoče se lastnosti in zasnova televizorjev BRAVIA ter izdelkov BRAVIA za domači zvok uporabnikom olajšajo izbiro in povezovanje izdelkov v popoln paket za domače razvedrilo, ki zagotavlja izjemno kinematografsko doživetje.

Z izdelki BRAVIA kino prihaja domov.

BRAVIA Theatre: vseobsežen kinematografski zvok za gledanje filmov doma

Sony se lahko pohvali z edinstvenimi in obširnimi izkušnjami v filmski industriji, ki segajo od profesionalnih kamer in monitorjev do filmske produkcije in distribucije. Na temelju tega se je z novo serijo izdelkov za domači zvok BRAVIA Theatre osredotočil na razlike med kinodvorano in domačim okoljem ter sodeloval pri različnih pobudah s ciljem omogočiti gledalcem doma enako vseobsežen zvok kot v kinu. Akustika kinodvorane je natančno načrtovana, zvok pa prihaja iz velikega števila zvočnikov, nameščenih na stenah in stropu, kar ustvari lokalizirano zvočno polje ter preplavi gledalce z občutkom popolne obkroženosti z zvokom. Izdelki BRAVIA Theatre zdaj enako vrsto zvočnega kinematografskega doživetja prinašajo tudi v vaš dom.

“Sony že več desetletij deluje v samem središču razvoja profesionalne opreme za filmsko produkcijo, pa tudi na področju same filmske produkcije in distribucije. S tem je v edinstvenem položaju, ki mu je omogočil, da svoje izkušnje s področja filmske industrije, profesionalne opreme in zabavne elektronike uporabi tudi pri snovanju vrhunskih televizorjev BRAVIA in izdelkov za domači zvok BRAVIA Theatre,” je povedal Yoshihiro Ono, vodja poslovne enote za domače razvedrilo v podjetju Sony Corporation. “Navdušeni smo, da lahko predstavimo nove televizorje BRAVIA in izdelke za domači zvok BRAVIA Theatre, ki prinašajo nove vznemirljive funkcije ter povzdigujejo način gledanja filmov doma na novo raven,” je še dodal Yoshihiro Ono.

Ključne tehnologije in lastnosti izdelkov za domači zvok BRAVIA Theatre v letu 2024

Tehnologija 360 Spatial Sound Mapping

Sonyjeva lastniška tehnologija 360 Spatial Sound Mapping[1] ustvari več navideznih zvočnikov na mestih, kjer sicer ni nameščenih dejanskih zvočnikov, kot na primer nad gledalcem ali ob straneh. To omogoči prostorsko doživetje zvoka, optimizirano za konkreten prostor in postavitev v vašem domu, ter ustvari široko zvočno polje, ki vas obkroži z zvokom iz različnih smeri. Na ta način lahko doma uživate v doživetju kot v kinodvorani, a brez nameščanja zvočnikov na strop ali stene. Doslej je bilo treba za ustvarjanje navideznih zvočnikov uporabiti zvočniški modul in zadnje zvočnike. Z novima zvočniškima moduloma BRAVIA Theatre Bar 9 in BRAVIA Theatre Bar 8 pa lahko v zvoku, kot ga omogoča tehnologija 360 Spatial Sound Mapping, uživate že z enim samim zvočniškim modulom. Izberete pa lahko tudi komplet BRAVIA Theatre Quad, ki s štirimi tankimi zvočniki ustvari še širše polje prostorskega zvoka.

Optimizacija zvočnega polja

Izdelki BRAVIA Theatre[2] so združljivi s funkcijo optimizacije zvočnega polja, ki vsak zvočnik samodejno prilagodi in uglasi glede na prostor ter pomaga najti optimalno mesto za postavitev sistema, da lahko v svojem domu doživite kinematografski zvok.

Sinhronizacija Acoustic Center Sync

Sinhronizacija Acoustic Center Sync vaš zvočni sistem, kot je zvočniški modul, poveže s televizorjem, da je zvok natančno usklajen z dogajanjem na zaslonu, s čimer v vašem domu ustvari zvočno izkušnjo, podobno tisti v kinodvorani. V kinematografih so namreč zvočniki nameščeni neposredno za platnom, ki ima številne drobne luknjice, skozi katere se zvok prenaša proti gledalcem. Na ta način se dialogi in zvok ujemajo s sliko, projicirano na platno, kar ustvari občutek, da je zvok na pravem mestu. Ko televizor BRAVIA[3] povežete z izdelkom BRAVIA Theatre[4], sinhronizacija Acoustic Center Sync neopazno združi zvok iz zvočnikov televizorja in zvočniškega modula ter ustvari občutek, da zvok prihaja neposredno iz televizijskega zaslona.

Funkcija Voice Zoom 3™

Če izdelek za domači zvok BRAVIA Theatre povežete[5] z združljivim televizorjem BRAVIA[6], nova Sonyjeva funkcija Voice Zoom 3[7] z algoritmom umetne inteligence prepozna dialog oseb ter poviša ali zniža njegovo glasnost, da so dobro in razločno slišni tudi najkrajši dialogi.

Nastavitve funkcije Voice Zoom 3 ter izdelkov za domači zvok BRAVIA Theatre, povezanih s televizorji BRAVIA, je mogoče upravljati prek aplikacije BRAVIA Connect (nekdaj Home Entertainment Connect), brez prikazovanja vrstice z menijem na televizijskem zaslonu med gledanjem filma[8].

Dodatni zvočniki

Če sistemu dodate brezžični globokotonec ali zadnja zvočnika[9], lahko uživate v udarnih globokih basih ter izboljšanem prostorskem zvoku. Globokotonski zvočnik SA-SW5 ali SA-SW3 – oba se ponašata z zmogljivim 180-milimetrskim zvočnikom in pasivnim elementom za oddajanje zvoka za 300 W globokih basov – lahko zahvaljujoč brezžični povezavi postavite kamor koli. Prav tako vam veliko svobode pri postavitvi omogočata tudi zadnja zvočnika SA-RS5, saj imata vgrajeno baterijo in ne potrebujeta stalnega napajanja, njuni membrani pa sta obrnjeni navzgor. Z njima boste tako brez težav s postavitvijo ustvarili še jasnejše in širše doživetje zvoka s tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping.

BRAVIA Theatre U

Sonyjev novi ovratni zvočnik prinaša vseobsežen zvok, ki obkroži vaša ušesa ter omogoča poslušanje brez slušalk, prilagojeno samo vam. Uživate lahko v kinematografskem doživetju z visoko glasnostjo, brez skrbi, da bi motili okolico, ter se obdate z zvokom Dolby Atmos®, ki ga omogoča povezava z združljivim Sonyjevim televizorjem BRAVIA[10] s tehnologijo 360 Spatial Sound. Če uporabite funkcijo dodajanja zvočnikov, lahko na en televizor BRAVIA povežete dva ovratna zvočnika BRAVIA Theatre U. Na ta način bosta oba gledalca uživala v jasnem, vseobsežnem zvoku, pri čemer lahko vsak od njiju nastavi glasnost po svoji meri.

Združljivost z IMAX Enhanced[11] in Dolby Atmos®:

Izdelki BRAVIA Theatre Bar 9 in Bar 8 ter BRAVIA Theatre Quad podpirajo ne samo standardne zvočne tehnologije, kot sta Dolby Atmos® in DTS:X®, temveč imajo tudi certifikat IMAX® Enhanced10.

IMAX:

“Navdušeni smo, da z novimi televizorji BRAVIA in izdelki BRAVIA Theatre s certifikatom IMAX Enhanced ljudem prinašamo neprekosljivo kinematografsko doživetje pri njih doma,” je dejal Vikram Arumilli, višji podpredsednik in generalni direktor za pretočno in potrošniško tehnologijo podjetja IMAX. “IMAX Enhanced je zasnovan z namenom ohranjanja in izboljšanja tega, kar so si zamislili filmski ustvarjalci. Sonyjeva razširjena ponudba naprav filmskim navdušencem prinaša še več načinov, da doživijo moč tehnologije IMAX v nekaterih najbolj kultnih filmih.”

Dolby:

“Pripovedovanje zgodb je v središču vsega, kar počnemo v podjetju Dolby,” je dejal Mahesh Balakrishnan, podpredsednik oddelka za razvedrilo potrošnikov pri Dolby Laboratories. “S tehnologijama Dolby Vision in Dolby Atmos imajo ustvarjalci na voljo širši nabor orodij, da lahko gledalci doživijo njihove zgodbe natanko tako, kot so si jih zamislili. S kombinacijo Sonyjevega najboljšega inženirskega znanja in Dolbyjevih vodilnih inovacij lahko uporabniki uživajo v resnično kinematografskih doživetjih, ki jih omogočajo tehnologije Dolby v priljubljenih televizorjih Sony BRAVIA in napravah BRAVIA Theatre.”

Okoljske pobude

Sony je vzpostavil okoljski načrt z imenom Road to Zero, s katerim želi skozi poslovne aktivnosti in življenjske cikle izdelkov do leta 2050 doseči ničelno obremenitev okolja. Za doseganje te vizije bodo izdelki BRAVIA in BRAVIA Theatre zasledovali inovacije, ki zagotavljajo najboljše doživetje gledanja z najvišjo kakovostjo slike in zvoka ter z vrhunskim oblikovanjem, hkrati pa zmanjšujejo vpliv na okolje, kot je opisano v nadaljevanju.

Zmanjšanje uporabe prvič uporabljene plastike:

Izbira materiala ima še posebej velik vpliv na kakovost zvoka. Sony je zato več let razvijal edinstveno reciklirano plastiko, ki je prijazna do okolja, obenem pa omogoča izdelavo izdelkov za predvajanje visoko kakovostnega zvoka. V izdelke za domači zvok BRAVIA Theatre je vgrajena edinstvena reciklirana plastika[12], ki Sonyju omogoča doseganje vrhunske akustične zmogljivosti ter istočasno zmanjševanje količine prvič uporabljene plastike. Tkanina, vgrajena v izdelke za domači zvok BRAVIA Theatre, je medtem izdelana iz recikliranega materiala PET-plastenk[13]. Ta material je bil pozorno izbran zaradi njegovih lastnosti zagotavljanja optimalne kakovosti zvoka, oblike, teksture in barve.

Zavezani dostopnosti

Sony želi s svojim poslovanjem prispevati k vključujoči družbi, s povečanjem dostopnosti pa omogočiti uporabo svojih izdelkov ljudem z raznolikimi potrebami. Izdelki BRAVIA in BRAVIA Theatre so razviti z mislijo na dostopnost, da lahko vsi uporabniki uživajo v kinematografskem doživetju, ne glede na oviranosti in starost.

V pomoč osebam, ki imajo težave z vidom, je na embalaži izdelkov za domači zvok BRAVIA Theatre[14] odtisnjen privzdignjen kvadrat s kodo QR[15] za prenos aplikacije BRAVIA Connect[16], ki nudi podporo za funkcijo bralnika zaslona. Taktilne označbe s pikami na hrbtni strani izdelkov BRAVIA Theatre Bar 9 in 8 pa označujejo priključek HDMI eARC za povezavo s televizorjem.

Za podatke o izdelkih BRAVIA Theatre ter njihovih cenah, datumih razpoložljivosti in drugih informacijah obiščite spodnje povezave (preusmerjeni boste na strani izdelkov s podrobnostmi).

1 Ni na voljo v izdelku BRAVIA Theatre U.
2 Ni na voljo v izdelku BRAVIA Theatre U.
3 Ta funkcija je na voljo z novimi televizorji BRAVIA serij 9, 8 in 7 pa tudi z drugimi starejšimi televizorji Sony. Več informacij na https://www.sony.net/hav_faq.
4 Razen z izdelkom BRAVIA Theatre U.
5 Razen izdelka BRAVIA Theatre U.
6 Združljivi so televizorji BRAVIA serij 9, 8 in 7 pa tudi drugi starejši televizorji Sony. Več informacij na https://www.sony.net/hav_faq.
7 Funkcija bo na voljo s prihodnjo posodobitvijo vdelane programske opreme.
8 Za združljivost z aplikacijo BRAVIA Connect je zahtevana namestitev prihajajoče programske nadgradnje za televizor.
9 Izdelek BRAVIA Theatre Quad ne omogoča povezave z zadnjima zvočnikoma. Izdelek BRAVIA Theatre U ne omogoča povezave z globokotoncem in zadnjima zvočnikoma. Več informacij na https://www.sony.net/hav_faq.
10 Združljivi so televizorji BRAVIA serij 9, 8 in 7 pa tudi drugi starejši televizorji Sony. Za osebno prilagojeno doživetje Dolby Atmos® potrebujete združljiv televizor BRAVIA. Pri nekaterih televizorjih BRAVIA je lahko zahtevan oddajnik. Več informacij na https://www.sony.net/hav_faq.
11 IMAX Enhanced bo na voljo s prihodnjo posodobitvijo vdelane programske opreme. Zahtevani so zadnja zvočnika SA-RS5 ali SA-RS3S (za izdelka BRAVIA Theatre 9 in 8) ter globokotonec SA-SW5 ali SA-SW3.
12 Uporaba reciklirane plastike: BRAVIA Theatre Quad in BRAVIA Theatre Bar 9: približno 55 %, Bar 8: približno 50 %, BRAVIA Theatre U: približno 40 %.
13 Polietilen tetraftalat.
14 Razen pri izdelku BRAVIA Theatre U.
15 Koda QR (QR code) je registrirana blagovna znamka podjetja DENSO WAVE INCORPORATED na Japonskem in v drugih državah/regijah.
16 Zahtevana je posodobitev mobilne aplikacije na najnovejšo različico. V nekaterih primerih se lahko zgodi, da funkcija glasovnega branja ne prebere pravilno vsebine, in sicer zaradi določenih funkcij ali elementov na zaslonu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Za več informacij so vam na voljo pri Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178