Poslovne rešitve
Varnost
31.05.2023 11:21

Deli z drugimi:

Share

Kingston DC600M: zmogljiv SSD pogon za podatkovne centre

Vse večji obseg podatkov in naraščajoča potreba po hitrosti ter zanesljivosti shranjevanja predstavljata ključne izzive za podatkovne centre.
Foto: Kingston
Foto: Kingston

V iskanju učinkovitih rešitev Kingston, vodilno podjetje na področju pomnilniških naprav, predstavlja že četrto generacijo SSD pogonov za podatkovne centre. Tu je Kingston DC600M, optimiziran za mešane delovne obremenitve.

Vedeti moramo, da je danes izredno pomembno, kakšen SSD disk uporabljamo za katero »nalogo«. V podatkovne centre se vgrajuje več SSD pogonov kot kadarkoli prej – in Kingston na tem področju kraljuje. Za podatkovne centre je torej potrebno izbrati SSD disk, ki je temu namenjen in optimiziran za tovrstno delovanje. Uporabniki pričakujejo vrhunsko namensko opremo in doslednost njenega delovanja, na kar se lahko pri izdelkih, ki jih razvijejo strokovnjaki podjetja Kingston, vedno zanesemo.

Kingston DC600M je izjemno zmogljiv SSD pogon, ki temelji na tehnologiji SATA 3.0, 6Gbps. Opremljen je s 3D TLC NAND pomnilnikom, ki omogoča optimalno ravnovesje med kapaciteto, vzdržljivostjo in učinkovitostjo. Namenjen je “mešani uporabi” delovnih obremenitev, kar pomeni, da se odlično obnese pri različnih vrstah nalog v podatkovnih centrih.

Ena izmed ključnih značilnosti DC600M je strojna podpora za zaščito podatkov PLP (Power Loss Protection). S pomočjo kondenzatorjev za shranjevanje energije SSD zagotavlja, da se podatki v primeru nepričakovanega izpada električne energije ne izgubijo. To torej zmanjšuje možnost podatkovne izgube in zagotavlja, da se pogon ob naslednjem zagonu sistema ponovno uspešno vzpostavi. S tem DC600M omogoča visoko stopnjo zanesljivosti in integritete podatkov, kar je v podatkovnih centrih ključnega pomena.

Poleg tega je DC600M zasnovan tako, da zagotavlja doslednost zakasnitve (latence) in visok IOPS zmogljivosti (količina vhodno/izhodnih operacij, ki jih lahko izvede nek sistem, pogon ali naprava v eni sekundi). To je ključno za sistemsko integracijo, hipermerilne podatkovne centre in ponudnike oblačnih storitev, ki zahtevajo visoko zmogljive naprave za shranjevanje, te pa morajo omogočati hitro in zanesljivo izvajanje opravil.

Kingston je posebno pozornost posvetil tudi kapacitetam, ki so na voljo za DC600M. Ta model SSD pogona je na voljo v obsegu kapacitet od 480 GB do impresivnih 7680 GB. S tako širokim naborom lahko podatkovni centri prilagodijo svoje potrebe glede na obseg in vrsto podatkov, ki jih obdelujejo.

V skladu s pričakovanji podatkovnih centrov so Kingstonovi izdelki znani po visoki kakovosti, zanesljivosti in učinkovitosti. DC600M ni pri tem nobena izjema.

###############################Ta del spodaj lahko postaviš, kot je, lahko pa daš v kak okvirček, ločiš s črto ali kaj podobnega, da bo bolj seksi

Ključne lastnosti pogona Kingston DC600M  

  • Pogon DC600M SSD je opremljen z napajalnimi kondenzatorji, ki zagotavljajo zaščito podatkov uporabnika v primeru nepričakovanega izpada napajanja (Hardware-based PLP). Tako bodo podatki ostali varni tudi ob izpadu električne energije, kar preprečuje morebitno izgubo ali poškodbe podatkov. Poleg tega funkcionalnost pripomore k izboljšanju splošne zmogljivosti pogona.
  • Pogon DC600M SSD zagotavlja optimizirano predvidljivost zmogljivosti, kar je pomembno za izpolnjevanje pogodbenih ravni storitev (SLA) ali drugih dogovorjenih standardov. To pomeni, da lahko pričakujete dosledno visoko zmogljivost, ki je ključna za poslovno uspešnost in zagotavljanje zadovoljstva uporabnikov.
  • AES 256-bitno šifriranje: DC600M SSD ima vgrajeno zaščito z AES 256-bitno enkripcijo. Podatki, shranjeni na pogonu, so šifrirani z močnim šifrirnim algoritmom, ki zagotavlja varnost in zasebnost občutljivih informacij. Ta funkcionalnost je še posebej koristna za zaupne ali pomembne podatke, saj zagotavlja dodatno raven zaščite.
  • Kot smo že omenili, je pogon DC600M SSD je na voljo v različnih kapacitetah, pri čemer lahko doseže velikost hrambe do 7680 GB. Ta prostor za shranjevanje omogoča uporabnikom, da nadgradijo in upravljajo svoje potrebe, še posebej v primerih, ko so potrebne večje količine prostora, na primer pri obdelavi velikih količin podatkov ali strežniških okoljih.

##########################################################################

Več podatkov lahko najdete na www.kingston.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
SSD diski podatkovni centri Kingston SSD diski

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več