Računalništvo, telefonija
19.02.2008 11:48
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdo bo CIO leta 2007?

V sredo, 26. marca, bo v Ljubljani potekala podelitev nagrade CIO leta. Nagrada CIO (Chief Information Officer) leta je najbolj prestižen naslov IT managerjev, ki se podeljuje za izjemne dosežke v informacijski tehnologiji. Nagrado bo na prireditvi podelil minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak. Organizator skupaj s strokovnim odborom poziva ponudnike in uporabnike informacijske opreme ter storitev, da do 29. februarja predlagajo kandidate za prejem nagrade CIO leta!

V današnjem svetu izzivov je vodenje zahtevno. Direktorji in vodje področij IKT (Informacijsko-komunikacijskih tehnologij) imajo še posebej težko nalogo, saj je ta panoga na eni strani obravnavana kot gonilo razvoja in napredka, medtem, ko je njen status v podjetju v primerjavi z ostalimi funkcijami velikokrat neustrezen. Gospodarstvo bo tudi v prihodnosti temeljilo na razvoju in napredku v informacijski tehnologiji, zato temu področju dajemo v današnji visokotehnološki družbi vse večji pomen.

Nagrada CIO leta se podeljuje za izjemne dosežke na področju informacijske tehnologije direktorjem in vodjem informatike. V smislu prispevka slovenskemu gospodarstvu k večji odličnosti in uspešnosti je namen CIO nagrade krepiti pomen in vlogo informacijske tehnologije v gospodarskih družbah z izpostavljanjem največjih dosežkov na področju IT. Tokrat bo podeljena že tretja nagrada CIO leta. V letu 2007 je nagrado prejela Simona Kogovšek iz Abanke Vipa, ki je največ prispevala k uspešnemu prehodu na novo denarno valuto ter posledično k večji konkurenčnosti in uspešnosti banke. Leto prej je nagrado prejel Igor Hudin, Pošta Slovenije, ki je s svojim delom in rezultati prispeval k napredku, konkurenčnosti in uspešnosti informatike in celotnega podjetja.

Kipec, ki ga prejme dobitnik nagrade CIO leta, je delo Draga TRŠARJA, akademskega kiparja. Kipec predstavlja odraz današnjih sprememb v panogi in bodočega managerja informatike in ima poleg vsebinske tudi visoko umetniško vrednost.

Dobitnika nagrade bo izbral strokovni odbor CIO nagrade, ki ga sestavljajo številni uspešni direktorji in vodje informatike slovenskih podjetij ter predstavniki novinarjev: mag. Igor Jarc, Hypo Alpe Adria-Bank d.d., mag. Tomaž Poznič, Viris d.o.o., Marko Miklavčič, Delo d.d., mag. Edvard Dolenc, TCG Unitech, Bojan Kos, Belinka d.d., dr. Simon Žnidar, Merkur d.d., dr. sc. Damir Martinović, Podravka d.d., dr. sc. Miroslav Mađarić, INA d.d., Pavel Batista, Petrol d.d., Matjaž Sušnik, Mladina, Esad Jakupović, samostojni novinar.


Prijavi napako v članku