Slika, tv, avdio
23.05.2021 08:41
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Katera svetila zagotavljajo največjo produktivnost in boljše počutje?

Lastniki pogosto spregledajo osvetljavo kot pomemben vidik zunanje in notranje opreme. Zagotovite si kakovostno osvetlitev določenih mest v vašem domu in ravno pravšnjo mero naravne svetlobe.
Alpcom LED svetilke so učinkovita, varčna in trajnostna rešitev za vsak dom.
Alpcom LED svetilke so učinkovita, varčna in trajnostna rešitev za vsak dom.

Postopek gradnje doma zahteva harmonizacijo številnih elementov. To vključuje arhitekturo hiše, pa tudi zunanjo in notranjo zasnovo. Pogosto spregledan vidik je razsvetljava, ki naredi razliko med toplim in hladnim domom. Svetloba je bistvenega pomena še toliko bolj, če gre za vaš dom. Če boste kmalu kupili hišo, stanovanje ali poslovni objekt, ste gotovo že slišali nasvet, »naj bo svetlo«. S tem ne mislimo le na osvetljenost prostorov, ampak tudi na primerno barvno svetlobo, ki pa je odvisna od namena prostora. Priporoča se razpon med 2700 in 6000 kelvinov oziroma od toplo bele do hladno bele svetlobe. Morda se trenutno še ne zavedate pomena primerne svetlobe v vaših prostorih, ampak dodajanje svetlobe na strateška mesta lahko ustvari iluzijo večjega prostora. Poleg tega pa svetloba vpliva tudi na razpoloženje.

Vsaka svetloba ni primerna za vsak prostor

»Razsvetljava ali bolje rečeno svetloba vpliva na našo produktivnost in koncentracijo, igra svetlobe, vzorcev in barv pa na naše čustvovanje, mišljenje in počutje nasploh,« poudarja Robert Plavčak. Iz njegovega mišljenja je leta 1992 nastalo podjetje Alpcom svetila d.o.o. z namenom, da bi samo izvajanje in proizvodnjo svetil poenostavili oziroma izpopolnili.

LED_viseča_svetilka
Izbiro razsvetljave prilagodite vašim prostorom. Varna naložba so Alpcom LED svetilke.

Za bolj zdravo življenje je dobra osvetlitev doma nujna, saj med drugim zmanjšuje tudi stres. Svetloba je še posebej prišla do izraza v zadnjem letu, ko nas je obkrožal virus, zaradi katerega smo bili primorani več časa preživeti doma. Barve in svetilnost dokazano vplivajo na naše razpoloženje in tisti, ki so v času pandemije delali od doma, so bili nevede pod vplivom razsvetljave. Če ste se počutili utrujene in žalostne, razlog lahko tiči v pomanjkanju svetlobe ali v napačni izbiri svetilk. Veliko količino svetlobe pogosto povezujemo z zdravjem, zato je tudi prihod poletja pri večini razlog za veselje.

»S svetili zaokrožimo prostor, z izborom pa razkrijemo delček sebe«

Podjetje Alpcom že več kot 28 let uspešno zagotavlja kakovostno in optimalno razsvetljavo notranjih ali zunanjih prostorov. »Čeprav gre za zaključne poteze, s katerimi oblikujemo prostore, moramo o njih razmišljati že pri samem načrtovanju,« dodaja Robert Plavčak. V ta namen so v njihovi spletni trgovini pripravili 10 kategorij: od rustikalnih in modernih do vgradnih, zunanjih in LED svetil.

Kako se ob taki izbiri odločiti za primerne svetilke? Niste prepuščeni sami sebi. Obrnite se na strokovnjake s podjetja Alpcom, ki vam nudijo brezplačen obisk na domu oziroma dogovorjenih prostorih, kjer vam na podlagi ogleda prostorov in vaših želja predlagajo ožji izbor optimalnih svetil, izdelajo pa vam tudi načrt postavitve.

Ne skoparite na svetlobi!

Ker tako sodobna družba kot podjetje Alpcom stremita k zeleni prihodnosti, priporočajo LED svetilke. Zakaj? LED luči so do 80 % bolj učinkovite od tradicionalnih luči, kot so npr. fluorescentne žarnice. 95 % energije v LED svetilih se pretvori v svetlobo, le 5 % pa v toploto. LED svetila porabijo veliko manj energije od tradicionalne razsvetljave, kar občutno vpliva na življenjsko dobo, ki je s tega razloga kar šestkrat daljša.

Lahko veliko pridobite ali pa izgubite

LED svetilke so očitna izbira, če želite privarčevati, ohraniti okolje in izboljšati svoje počutje. Naslednji korak je izbira prave svetilke za vaš prostor. Dobra lastnost ogromnega nabora svetilk je, da boste vedno našli nekaj po svojem okusu. Če potrebujete zmogljivo in elegantno svetilo za večje prostore z odprtim konceptom, se usmerite na LED viseče svetilke Antille ali Ritmo. Pri slednji lahko ročno regulirate svetlost in izbirate med različnimi barvami.

Bližajo se vroči poletni meseci, kar pomeni, da bodo kmalu ponovno delovale klime in ventilatorji. Slednje lahko nadgradite v stropne ventilatorje s svetilko, ki vaš prostor poleg hlajenja napolnijo še z dobro energijo.

V primeru da vam tradicionalne oblike ne ustrezajo ali potrebujete večje velikosti, vam bo LED zidna svetilka LASER zagotovo všeč. Se vam zdi vaša zunanjost pusta in neprivlačna? Popestrite jo lahko z nevsakdanjo LED zunanjo svetilko Lira, ki izstopa zaradi robustne zasnove, dopolnjene z zaščito IP65.

Razmislite, katere svetilke bi najbolje dopolnile vaše prostore. Naj vas ne bo strah preizkusiti nečesa novega. Če pa vseeno stavite na varno izbiro, se lahko zanesete na strokovnost podjetja Alpcom, o čemer se lahko prepričate na njihovi spletni strani alpcom.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več