Računalništvo, telefonija
20.11.2018 06:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kasetniki še niso rekli zadnje

Če imate doma še vedno kasete, bosta kasetnika CT100 in CT200 podjetja Crosley odlična izbira za vas.
Če imate doma še vedno kasete, bosta kasetnika CT100 in CT200 podjetja Crosley odlična izbira za vas.

Svet je dobesedno nakopičen s sodobno tehnologijo, ki nam lahko v določenih trenutkih celo zagreni življenje, pa čeprav ni namenjena temu. Zato ne preseneča, da se skorajda že pozabljene naprave ponovno vračajo v naše vsakdanje življenje. Med njimi so v zadnjem času posebno zanimive kasete, ki jih imajo številni ljubitelji glasbe še vedno na podstrešju. To je tudi razlog, zakaj so pri ameriškem podjetju Crosley ponudili v prodajo kar dva nova kasetnika z radijskim sprejemnikom, ki spominjata na kasetnike iz 80. let prejšnjega stoletja. Tu gre za modela s prodajnima oznakama CT100 in CT200, ki sta v Združenih državah Amerike naprodaj za zgolj preračunanih 53 evrov oziroma 61 evrov.

Kasetnika CT100 in CT200 podjetja Crosley poleg poslušanja priljubljene glasbe na kasetah ponujajo še možnost poslušanja radijskih postaj na analognih frekvencah AM in FM. Tu lahko uporabimo celo mikrofon in posnamemo naš glas kar neposredno na magnetni trak klasične kasete. Model CT200 je v primerjavi s cenejšim modelom CT100 nekoliko naprednejši, saj je opremljen s potenciometrom za nadzor nizkih in visokih tonov ter s klasičnim analognim VU merilnikom.

Kljub možnosti predvajanja kaset in analognih radijskih postaj, sta kasetofona CT100 in CT200 podjetja Crosley primerna tudi za sodobnejše uporabnike. Razpolagata tako z bralnikom pomnilniških kartic kot z vmesnikom za pomnilniške ključe USB. Tu je tudi razlog, zakaj so pri podjetju Crosley prepričani, da bosta njihova nova izdelka zagotovo deležna velike pozornosti na trgu.


Prijavi napako v članku