Telefoni
12.10.2021 13:10
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kar pet let posodobitev za novi Google Pixel 6?

Pred kratkim so svetovni mediji naznanili, da bo podjetje Google težko pričakovana pametna mobilna telefona Pixel 6 in Pixel 6 Pro uradno najavilo 19. oktobra letos. Takrat bosta namreč pametna mobilna telefona uradno predstavljena in ponujena v prodajo. Če gre verjeti govoricam, bomo za Pixel 6 morali odšteti okoli 649 evrov, za model Pixel 6 Pro pa kar 899 evrov. To v praksi pomeni, da bo slednji že sodil v višji cenovni razred.

Najnovejše spletne govorice pa nakazujejo na to, da bosta pametna mobilna telefona Pixel 6 in Pixel 6 Pro deležna večletne podpore. Podjetje Google naj bi zanju namreč pripravljalo posodobitve za kar dolgih pet let. To v praksi pomeni, da bosta novinca prejemala posodobitve vse do poznega leta 2026. Sprva bodo seveda posodobitve na voljo mesečno, s tekom let pa se bo število posodobitev seveda drastično zmanjšalo.

Pametna mobilna telefona Pixel 6 in Pixel 6 Pro se bo splačalo kupiti tudi na račun njihove zunanje oblike, ki bo nekaj posebnega. Novinca bosta v osnovi kar precej podobna, le da bo različica Pro namenjena ljubiteljem fotografije. Ta bo namreč razpolagala s fotoaparatom z 4-kratno optično povečavo in večjim slikovnim tipalom za kakovostnejše fotografije. Poleg tega naj bi šlo za najboljši fotoaparat doslej.

Manjši pametni mobilni telefon Pixel 6 bo opremljen z zaslonom OLED s 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno diagonalo in ločljivostjo Full HD+, frekvenca osveževanja pa bo znašala 90 hercev. Model Pixel 6 Pro pa bo seveda opremljen s precej boljšim zaslonom. Tu bo šlo namreč za 17-centimetrski oziroma 6,7-palčni zaslon ločljivosti Quad HD+. Novost bo še bolj primerna za večpredstavnostne vsebine in igre, saj bo frekvenca osveževanja znašala kar 120 hercev.

Najbolj zanimiv pri pametnih mobilnih telefoni Pixel 6 in Pixel 6 Pro podjetja Google pa je nedvomno mobilni procesor. Tu namreč gre za prvi lastni procesor podjetja Google, ki ga je poimenoval Tensor. Čeprav podrobnosti o novosti še niso bile razkrite je jasno, da je podjetje Google z lastnim procesorjem napovedalo neposredno vojno konkurenčnemu podjetju Apple.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več