Življenjski slog
22.07.2022 10:15

Deli z drugimi:

Share

Kam namestiti vaš robotski sesalnik iRobot Roomba?

Čeprav robotski sesalniki iRobot Roomba zahtevajo zelo malo človeške pomoči, morate vsekakor poskrbeti, da jih hranite na mestih, ki so zanje najbolj primerna.

Priznajmo si – sesanje je za marsikoga dolgočasno in dolgotrajno delo. Ne glede na to, ali živite v večnadstropni hiši ali garsonjeri, lahko traja, preden ustvarite vakuum okoli vsake preproge in vogala vašega doma. Le kdo ima dandanes čas za to, ko delo, družina in druge obveznosti preplavijo naše urnike? Prav to je razlog, da toliko ljudi pritegne Roomba, robotski sesalnik, ki samozavestno in brez nerganja čisti vaš življenjski prostor.

Nasvidenje, dolgotrajno čiščenje pozdravljen, prosti čas!

iRobot Roomba namreč ne potrebuje stalnega opominjanja, da opravi svoje delo (za razliko od vaših oziroma naših otrok). Čiščenje povsem preprosto načrtujte za čas, ki vam najbolj ustreza.

Kljub vsem funkcijam, ki jih premore Roomba, pa je vseeno potrebno poskrbeti tudi za njeno bazno postajo (Home Base), ki je ne morete namestiti kjerkoli. Če želite pravilno skrbeti za vašo Roombo, je pomembno, da polnilno postajo postavite na ustrezno mesto.

Svojo Roombo postavite na tla

Za zagotovitev, da vaša Roomba lahko deluje povsem samostojno, je priporočljivo, da njeno bazno postajo postavite na ravno površino oziroma tla. Tam se bo vaša Roomba prebudila in vaš dom počistila ob načrtovanem času ter se popolnoma brez težav po opravljenem delu tudi vrnila na svoje mesto.

Malo prostora, prosim

Shranjevanje Home Base bazne postaje na tleh omogoča tudi, da se naprava po končanem čiščenju pomakne nazaj do polnilne postaje. Bazna postaja namreč oddaja signal, ki ga Roomba zazna, ko je blizu – to robotka obvesti, kje se nahaja Home Base, in ga usmeri do kontaktov za polnjenje.

Zato poskrbite, da okrog polnilne postaje ne bo česa, kar bi utegnilo blokirati signal, saj se v tem primeru Roomba morda ne bo vrnila v domačo bazno postajo.

Imejte jo ob steni

Kadar mora Roomba počivati in se napolniti, se vrne v svojo domačo bazo. Zato je potrebno (seveda) polnilno postajo priključiti v vtičnico. Prav zato je najlažje, da iRobot bazno postajo postavite ob steno.

Ne shranjujte svoje je v omari

Ker je celoten namen robotskega sesalnika samostojno sesanje (torej, brez naše asistence), je bistveno, da ga postavite na dostopno mesto. Omare so slaba mesta za polnilne postaje Roomba, ker običajno nimajo potrebnega prostora ob strani ali pred bazo (navadno imajo v bližini ena ali več vrat, na katera lahko naletijo).

Raje ne v bližino stopnic

Vsi modeli Roomba imajo senzorje za zaščito pred padci po stopnicah, vendar njene bazne postaje vseeno raje ne postavite na vrh stopnic. Kot smo že omenili, je potrebno zagotoviti dovolj prostora, da se Roomba lažje premika do in iz bazne postaje. Ta preprost previdnostni ukrep vam bo pomagal dobro skrbeti za vaš robotski sesalnik. Da ne omenjamo, da vam bo to verjetno preprečilo, da bi se morebiti spotaknili ob njo in mordai celo padli po stopnicah.

Padcev po stopnicah vam resnično ne želimo, všeč pa so nam padci cen. Zato hitro pokukajte v spletno trgovino in si izberite svoj nov iRobot Roomba – seveda po ugodnejših cenah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba robotski sesalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več