Računalništvo, telefonija
15.10.2020 14:08
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšne so prednosti in slabosti poceni prenosnika Surface Laptop Go?

Microsoft Surface Laptop Go je kljub določenim slabostim še vedno odličen prenosnik.
Microsoft Surface Laptop Go je kljub določenim slabostim še vedno odličen prenosnik.

Podjetje Microosft jena začetku meseca oktobra predstavilo težko pričakovani prenosni računalnik Microsoft Surface Laptop Go, katerega vstopna cena se prične že pri 649 evrih. Novost po obliki spominja na prenosni računalnik Surface Laptop 3, le da je kompaktnejša in lažja, saj meri le 278,18 x 205,67 x 15,69 milimetra in tehta 1,1 kilograma. Za prikazovanje slik je na voljo zaslon vrste PixelSense z 31, 5-centimetrsko oziroma 12,4-palčno diagonalo, ločljivostjo 1.536 x 1.024 slikovnih točk in razmerjem stranic 3 proti 2. Microsoft je za novost pripravil tudi kompaktno tipkovnico in sledilno ploščico Windows Precision, ki je dovolj velika tudi za zahtevnejše uporabnike.

Microsoft je prenosni računalnik Surface Laptop Go opremil z deseto generacijo Intelovih procesorjev, in sicer s štirijedrnim procesorjem Core i5-1035G1. Preostala strojna oprema obsega še štiri gigabajte oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR4X in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti, 128 gigabajti ali 256 gigabajti prostora. Tu najdemo še podatkovna vmesnika USB C in USB A ter spletno kamero ločljivosti 720p. Piko na i daje sistem hitrega polnjenja, saj se v eni uri naprava napolni do 80 odstotkov, tako da ni bojazni, da bomo ostali s prazno baterijo.

Prvi uporabniki, ki so novi Microsoftov prenosni računalnik Surface Laptop Go preizkusili v praksi menijo, da ima novost številne prednosti. Ob nakupu novosti dobimo odlično obliko prenosnika za ceno, procesor je dovolj hiter tudi za najzahtevnejša opravila ter tipkovnica in sledilna ploščica več kot odlično opravita svoje delo. Kot vsaka naprava ima tudi novi Microsoftov prenosni računalnik Surface Laptop Go določene slabosti. Med njimi najdemo predvsem slabo opremljenost vstopnega modela, ločljivost zaslona je pod pričakovanji, največja količina sistemskega pomnilnika je omejena na osem gigabajtov in vanj lahko vstavimo pogon Solid State z največ 256 gigabajtov prostora.


Prijavi napako v članku