Prenosni računalniki
30.10.2016 15:57
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako prodati rabljeni MacBook za čim več denarja?

Novi Apple MacBook Pro bo revolucioniral področje prenosnih računalnikov!
Novi Apple MacBook Pro bo revolucioniral področje prenosnih računalnikov!

Applovi prenosniki so znani po tem, da dobro držijo vrednost. Kupci MacBook prenosnikov tako niso zgolj izbrali najboljšega prenosnika glede na delovanje in kvaliteto izdelave, ampak tudi s finančnega vidika. Rabljeni MacBook tako za marsikoga predstavlja glavni vir financiranja nakupa novega MacBooka. V nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov, kako boste ceno pri prodaji čim bolj maksimizirali.

Prvi ukrep je prodaja prenosnika v takšnem stanju, kot ste ga prejeli, in sicer v originalni škatli. Embalaža igra pomembno vlogo pri potencialnih kupcih, saj jim ponuja podobno izkušnjo kot ob nakupu novega prenosnika. Odpiranje škatle je izkušnja, ki si jo vsakdo želi. Pri tem je pomembno, da so na fotografijah prikazani tudi vsi ostali dodatki, kot so navodila za uporabo, in če jih niste uporabili, applove nalepke. Na svoje mesto postavite tudi polnilec in vse ostale dodatke, ki so ponavadi del celotnega paketa.

Drugi pomemben ukrep je sprotno vzdrževanje vašega prenosnika. Sleherna praska ali fizična poškodba ohišja, zaslona in tipkovnice bo vplivala na končno ceno. Sproti skrbite za čistost vašega MacBooka tako, da svojo pozornost še posebej usmerite tipkovnici. Slednja najlažje razkriva starost prenosnika in uporabo, saj se zaradi prahu med režami ohišja in tipk to tudi najbolje vidi. Redno čistite tudi zunanjost svojega MacBooka. Aluminijasto ohišje je sicer vzdržljivo, vendar pa potrebuje sprotno nego.

Pri opisu prenosnika navedite razlog za prodajo. Uporabnikom natančno sporočite, zakaj ste se odločili prenosnik prodati. Dober razlog je seveda nakup novega prenosnika. S tem si potencialni kupec ustvari realno predstavo o tem, zakaj se prenosnik prodaja. Hkrati je pomembno, da odkrito navedete vse morebitne napake pri delovanju ali vsakodnevni uporabi. Potencialni kupci bodo to slej ali prej odkrili in ne želite, da vas imajo za nekredibilno osebo, oziroma, še huje, lažnivca. Nikoli namreč ne veste ali bo kupec vašega rabljenega MacBooka danes tudi zainteresiran za nakup vašega novega MacBooka čez nekaj let.


Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku