Strojna oprema
12.01.2022 15:00

Deli z drugimi:

Share

Kako vam lahko maček zmanjša internetne hitrosti?

Po tem, ko se je Elon Musk, direktor podjetja Starlink "otresel" pritožb glede svojih satelitov, ima sedaj nove težave na tleh.
Dostop do interneta je onemogočal "naravni pojav"
Dostop do interneta je onemogočal "naravni pojav"

Gre namreč za novodobno težavo satelitskih sprejemnikov.

Satelitski krožniki so namreč narejeni tako, da se samodejno orientirajo in povežejo na omrežje, poleg tega pa imajo vgrajeno tudi gretje, saj so večino časa obrnjeni proti nebu in so kot krožnik idealne oblike za nabiranje snega, kar pa onemogoča kvaliteten sprejem signala.

No, izgleda da so dejstvo, da se krožnik ogreva izkoristile tudi domače živali – mačke. Na Twitterju se je namreč pojavila fotografija štirih muc, ki sedijo na krožniku in se tako grejejo, uporabniku pa onemogočajo dostop do svetovnega spleta.

Lastnik je v objavi zapisal tudi, da so se mačke prostovoljno odločile, brez njegovega dovoljenja, da se grejejo na krožniku, čeprav imajo dostop do notranjih prostorov, kjer je prav tako toplo in je zanje dobro poskrbljeno.

Podjetje Starlink pa ima do danes v vesolju že več kot 1600 satelitov, ki omogočajo spletno povezavo že skoraj vsepovsod po svetu, kmalu tudi v Sloveniji; načrtujejo pa še izstrelitev dodatnih 10.400 novih satelitov, s katerimi bi pokrili prav vsak košček domačega planeta.

Vas zanima več iz te teme?
Starlink Tesla

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

CLIP d.o.o.

Ulica Bojana Belne 3, 2212 Šentilj v Slovenskih goricah, Tel: 02 320 54 03
Clip d.o.o. ponuja popolno programsko opremo za računovodstvo in tehnologijo polnjenja akumulatorjev. Pohvalijo se lahko z uporabniki tako doma kot tudi na območjih nekdanje Jugoslavije. Podjetje ... Več