Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
24.08.2023 11:25

Deli z drugimi:

Share

Kako v podjetju Danfoss Trata skrbijo za izobraževanje zaposlenih?

V Danfoss Trati spodbujajo in omogočajo profesionalno rast in razvoj strokovnih kompetenc.

Njihovo poslovno okolje je izredno dinamično, zato so zaposleni soočeni s potrebo po hitrem prilagajanju in usvajanju novih sodobnih znanj. Vodje in zaposleni imajo skupno obveznost, da se uskladijo o njihovem nadaljnjem strokovnem razvoju. Pri tem sledijo modelu 70/20/10, kjer je 70 % znanja pridobljenega iz vsakodnevnih delovnih izkušenj, 20 % s pomočjo povratnih informacij, mentorstva in drugih programov sodelovanja  in dela na projektih, in 10 % z udeležbo na zunanjih izobraževanjih.

Zaposlenim ponujajo veliko priložnosti za osebni, strokovni in karierni razvoj tudi interno, znotraj podjetja. Na izobraževalni platformi PeopleNow Learning imajo dostop do vsebinsko različnih virtualnih izobraževanj: o njihovih izdelkih, funkcijsko specifičnih izobraževalnih vsebinah, o mehkih veščinah in vodenju. Za nove sodelavce pripravljajo individualiziran program uvajalnih izobraževanj in treningov, vsakemu pa dodelijo tudi »prijatelja« (angl. buddy) oziroma sodelavca, ki mu je na razpolago tekom celotnega uvajalnega obdobja za vsakršne nasvete in lažje uvajanje v podjetje.

Globalno mentorstvo za vzgojo novih talentov

Ker je Danfoss globalno podjetje, prisotno na vseh kontinentih, zaposlene spodbujajo tudi k vključitvi v regijske in globalne mentorske programe s sodelavci iz drugih delovnih področij in držav. Ti programi pospešujejo razvoj talentov in jim omogočajo, da se ciljno usmerijo na želeno karierno pot. Programi pa niso samo kalilnica novih talentov, ampak tudi sredstvo za krepitev zavzetosti zaposlenih, splošne Danfossove kulture in posledično tudi izboljšanje možnosti zadržanja najbolj perspektivnega kadra.

V programu vlogo mentorja prevzamejo člani izvršne ekipe, ki lahko svoje bogate znanje prenesejo na perspektivne sodelavce iz vseh Danfoss podružnic. Poleg znanja delijo tudi osebne izkušnje in jim odprejo vrata v zakulisje vodstvenih položajev.

ERG skupnosti

Danfoss želi zaposlenim zagotoviti prostor, varen za izražanje svoje pristnosti in pripadnosti določenim prepričanjem, zato je ustanovil pet globalnih ERG skupnosti: večkulturnost in narodnost, enakost spolov, zmožnosti, generacije in ponos. Skupine vodijo in koordinirajo njihovi zaposleni s podobnimi interesi, željami in izkušnjami.

Veliko interesa za ERG skupine je tudi med zaposlenimi v Sloveniji. Tako imajo v Danfoss Trati skupini mlajših in starejših zaposlenih, skupino sodelavcev drugih narodnosti in skupini žensk v inženirskih poklicih (STEM). Preko mreženja v takšnih skupinah se razvijajo nove ideje, inovacije in priložnosti za medsebojno sodelovanje zaposlenih iz različnih oddelkov in skupin, ki z reševanjem raznolikih izzivov soustvarjajo Danfossovo strategijo in kulturo. Sodelavci se učijo drug od drugega, si pomagajo ter vzpostavljajo nove prijateljske vezi.

Več o podjetju Danfoss Trata in njihovih programih za usvajanje novih znanj ter razvoj talentov si lahko ogledate na www.danfoss.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanje Danfoss Trata

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Danfoss Trata
Za več informacij so vam na voljo pri Danfoss Trata
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Danfoss Trata? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več