Facebook
02.11.2020 14:10
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako v Messengerju zamenjati ozadje in čustvenčke?

Kako v Messengerju zamenjati ozadje in čustvenčke?
Kako v Messengerju zamenjati ozadje in čustvenčke?

Facebook je pred kratkim naznanil večjo posodobitev Messengerja. Ta prinaša nekaj novih vizualnih elementov, med katerimi so najbolj vidne teme. Z njimi spreminjamo ozadja in čustvenčke vsakega posameznega Messenger pogovora. Kako torej zamenjamo ozadja in čustvenčke?

Messenger ponuja kar nekaj različnih tem za pogovore, te teme pa prinašajo tudi spremembe ozadij, barv in značilnih čustvenih simbolov pogovora. Temo spreminjamo za vsak pogovor posebej, do te možnosti pa pridemo, če kliknemo na ime osebe, s katero imamo vzpostavljen pogovor. Sprememba torej od nas zahteva nekaj klikov, kar pa se zagotovo splača, če nismo zadovoljni s prednastavljeno temo.

Za spremembo teme v pogovoru kliknemo na ime osebe ali večih oseb – na vrhu pogovora. Odprejo se nam različne možnosti. Tukaj spreminjamo nastavitve, med drugim lahko označimo pogovor kot “skriven”, na enem mestu najdemo vse fotografije ali videe, ki smo jih delili itd. Na vrhu novega menija pa najdemo možnost “Theme”. Če kliknemo nanjo, se odpre kar nekaj različnih možnosti, od trenutno aktualne za noč čarovnic do različnih barvnih tem.

Če spremenimo temo, se bodo istočasno spremenili tudi čustveni simboli. Najbolj viden je seveda “glavni emoji”, ki se nahaja v prostoru za vnašanje teksta. Tega si lahko posebej prilagajamo – prav tako v meniju takoj pod temami. Zgolj v vednost, če spremenimo temo in “emoji”, bodo vsi vključeni v pogovor dobili obvestilo. Svetujemo vam, da se odločite za eno spremembo in jo potem potrdite, v nasprtonem primeru bodo sodelujoči v pogovoru dobili kar nekaj obvestil, ki so za marsikoga lahko nadležna.


Prijavi napako v članku