Poslovne rešitve
16.05.2022 07:23

Deli z drugimi:

Share

Kako s coachingom Endava pomaga svojim zaposlenim na karierni poti?

Vsak zaposleni v Endavi ima od prvega dne naprej svojega kariernega coacha.

V tem velikem mednarodnem podjetju pravijo, da je to ena največjih prednosti, ki jo ponujajo na področju razvoja zaposlenih. Želijo si, da njihovi zaposleni rastejo, se razvijajo, odkrijejo svoje poslanstvo in nasploh uspejo v karieri.

Razvoj tehničnih veščin in učenje dela z novimi orodji sta procesa, ki sta dobro uveljavljena v številnih tehnoloških podjetjih. Po drugi strani pa je karierni razvoj zaposlenih nekaj, kar pogosto izostane. Ljudem velikokrat manjka nekdo, ki bi jim pomagal opredeliti lastne cilje ter s pomočjo spraševanja in aktivnega poslušanja nudil pomoč pri doseganju le-teh.  

Endava, ki na prvo mesto postavlja svoje zaposlene, je marca letos organizirala prvi teden kariernega coachinga na ravni Adriatik regije. Glavni namen tega dogodka je bila izmenjava znanja o dotični tematiki. Dvanajst Endavinih kariernih coachev je sodelovalo v seriji predavanj in panelnih razprav. Dejstvo, da se je srečanj udeležilo povprečno 400 zaposlenih iz regije, kaže, kako veliko je zanimanje za to temo v podjetju in kako je ta aktualna v IT svetu.

Dogodek je potekal pod sloganom »Ko pomagamo drugim, tudi sami rastemo«. To je glavno sporočilo kariernega coachinga v Endavi in neke vrste odgovor na hiter razvoj in rast IT skupnosti v regiji.

Evolucija kariernega coachinga v Endavi

Pred petimi leti so v Endavi prepoznali potrebo po osebnem kariernem razvoju in mentoriranju. Vzpostavili so program kariernega coachinga, ki od prvega dne podpira vse zaposlene pri definiranju in doseganju kariernih ciljev. Zakaj? Da bi zaposleni postali karseda najboljši.

Karierni coaching je precej več kot zgolj program za razvoj tehničnih veščin. Ko se nekdo pridruži Endavi ali obstoječi zaposleni menja projekt (oboje je seveda zahteven proces), program kariernega coachinga naredi svoje. Zaposlenim v Endavi omogoča, da karseda najbolje izkoristijo številne karierne priložnosti v podjetju.

Kaj pomeni biti karierni coach v Endavi?

Slobodan Bogdanović

Podjetje, ki ga vodijo njegove temeljne vrednote, trdno verjame, da je vzpostavitev kulture dajanja povratnih informacij, izmenjave znanja in visoke učinkovitosti ključnega pomena za ustvarjanje okolja, ki spodbuja uspeh. “Vloga kariernega coacha je ključna pri podpori razvoja vseh sodelavcev. Medtem ko delo na vsakdanjih projektih prinaša mnogo priložnosti za razvoj in pridobivanje znanja, vloga kariernega coacha nudi dodatno podporo in perspektivo, kako še lahko napreduješ v svoji karieri – naj bo to v trenutni vlogi ali v popolnoma drugi smeri. S tem, ko coachi tesno sodelujemo in podpiramo sodelavce na poti kariernega razvoja, pridobivamo nove veščine, tako mehke kot tehnične,” opisuje vlogo kariernega coacha Slobodan Bogdanović, vodja discipline Projektno vodenje in karierni coach v Endavi Srbija.

Prednosti programa kariernega coachinga

Robert Podlipnik

Večina zaposlenih v Endavi vidi kot največjo prednost programa v že večkrat omenjeni podpori pri jasnem prepoznavanju, načrtovanju in doseganju zastavljenih ciljev na poti profesionalnega razvoja. “V veliko zadovoljstvo mi je, ko vidim, da ljudje z mojo pomočjo napredujejo po zastavljeni poti. Ko ljudje rastejo in se razvijajo so po navadi bolj srečni, tako v profesionalnem kot tudi v privatnem življenju. Srečni in motivirani ljudje gradijo zdravo delovno okolje, povečujejo produktivnost in prinašajo poslovne uspehe,” pravi Robert Podlipnik, izkušeni vodja projektov in karierni coach v Endavi Slovenija.

Za uspeh ni skrivne formule in vsak karierni coach ubere svojo pot, kako bo pomagal sodelavcem. Ključni pa sta odločnost in želja po deljenju znanja in hkrati poslušanju ter aktivnem sodelovanju na poti posameznikovega kariernega razvoja. To je tisto, kar je skupno vsem coachem, vključenim v program.

Več informacij na spletni strani www.endava.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Poslovne rešitve

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Endava PLC
Za več informacij so vam na voljo pri Endava PLC
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Endava PLC? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več