Triki in nasveti
14.10.2011 12:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako poganjati aplikacije Android na osebnem računalniku?

Android in osebni računalnik bosta postala nerazdružljiva!
Android in osebni računalnik bosta postala nerazdružljiva!

Pametni mobilni telefoni Android so iz dneva v dan bolj priljubljeni. K uspehu mobilnega operacijskega sistema je seveda pomemben delež prispeval portal Android Market. Na njem namreč najdemo že več kot 260 tisoč raznovrstnih aplikacij in računalniških iger. Na srečo lahko programsko opremo za Android odslej uporabljamo še na običajnih računalniških sistemih.

Za to potrebujemo le brezplačno programsko opremo BlueStacks App Player, ki je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/kt4SX. Tu dejansko gre za zgodnjo poskusno različico programa, s katerim lahko sinhroniziramo aplikacije, nameščene na mobilniku Android z osebnim računalnikom. Nekaj programov je že prednameščenih. Sami lahko namestimo še do 26 drugih programov ali računalniških iger.

Programsko opremo BlueStacks App Player lahko namestimo na vse osebne računalnike, ki poganjajo operacijski sistem Windows 7. Prva namestitev je po navadi neuspešna, ponovna pa steče brez težav. Po namestitvi se nam na namizju pojavi okno s priljubljenimi aplikacijami za Android kot so Bloomberg News, Bubble Buster, Words Free in Drag Racing.

Programsko opremo za Android poganjamo v celozaslonskem načinu. Čeprav aplikacije tečejo povsem »gladko«, bomo skoraj zagotovo pogrešali prednosti uporabe na dotik občutljivega zaslona. Za sinhronizacijo z mobilnikom Android bo potrebno na mobilno napravo namestiti program BlueStacks Cloud Connect. Ta je kakopak na voljo na portalu Android Market, in sicer na naslovu http://goo.gl/82qVJ.


Prijavi napako v članku