Triki in nasveti
06.11.2015 15:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako odstraniti privzete aplikacije iz sistema Windows 10?

Privzete aplikacije operacijskega sistema Windows 10 najhitreje odstranimo s programom CCleaner.
Privzete aplikacije operacijskega sistema Windows 10 najhitreje odstranimo s programom CCleaner.

Operacijski sistem Windows 10 je med uporabniki nadvse priljubljen tudi na račun tega, ker ga je podjetje Microsoft opremilo s številnimi privzetimi aplikacijami, ki v veliki meri olajšujejo vsakdanje delo in pripomorejo k večji zabavi. Ker pa vse aplikacije niso nujno potrebne in ker predvsem pri mobilnih napravah primanjkuje prostora, uporabniki poskušajo odstraniti privzete aplikacije, vendar brez vidnejših uspehov. Odstranitev privzetih programov operacijskega sistema Windows 10 je namreč vse prej kot enostavna, saj so za ta podvig potrebna nekoliko naprednejša računalniška znanja.

Na srečo pa nam tu lahko priskoči na pomoč programska oprema CCleaner, ki je brezplačno na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/Ccleaner-Windows10. Najnovejša različica novosti je namreč opremljena z možnostjo enostavne odstranitve privzete programske opreme operacijskih sistemov Windows, in sicer Windows 8, Windows 8.1 in Windows 10. Odstranitev privzete programske opreme je enostavna, saj za dosego želenega cilja naprednejša računalniška znanja niso potrebna.

Preden odstranimo določen privzet program iz operacijskega sistema Windows 8, Windows 8.1 ali Windows 10, se moramo najprej prepričati, da to dejansko želimo storiti, saj lahko z odstranitvijo določenega programa izgubimo določene funkcionalnosti, ki jih sicer redno uporabljamo. V primeru težav ali vprašanj, povezanih z uporabo najnovejše različice aplikacije CCleaner, pa vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku