Triki in nasveti
10.10.2011 13:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako oddaljeno upravljati računalnik z brskalnikom Google Chrome?

Chrome Remote Desktop: Enostavno, hitro in brezplačno.
Chrome Remote Desktop: Enostavno, hitro in brezplačno.

Brskalnik Google Chrome je med spletnimi deskarji zelo priljubljen, saj se lahko pobaha tako z izjemno hitrostjo delovanja kot visoko varnostjo. Ker število uporabnikov super brskalnika narašča z vrtoglavo hitrostjo, so programerji zanj pripravili zelo zanimiv programski dodatek (Chrome extension). Ta omogoča oddaljeno upravljanje z računalniki, ki so priključeni na lokalno omrežje.

Poskusna različica programskega dodatka Chrome Remote Desktop je aplikacija, ki je po funkcionalnosti povsem enakovredna sistemskim programom za oddaljeno upravljanje z računalniki. Z njo lahko namreč na sila enostaven način dostopamo do vsakega računalnika, ki ima nameščen spletni brskalnik Google Chrome in dodatek Chrome Remote Desktop. Glavna prednost novosti je predvsem ta, da lahko z njeno pomočjo upravljamo celo z računalniškimi sistemi, ki imajo nameščen drug operacijski sistem. Tako lahko na primer z Windows računalnika upravljamo tistega, ki ima nameščen Linux, MacOS ali celo Chrome OS.

Poskusna različica programskega dodatka Chrome Remote Desktop je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/JdVp8. Dodatek v spletni brskalnik Google Chrome namestimo tako, da najprej kliknemo na gumb »Dodaj v Chrome« in nato na »Namesti«. Po namestitvi zaženemo aplikacijo in ji dovolimo dostop do sistemskih virov in računalnik dodamo v skupno rabo. Nato nam dodatek Chrome Remote Desktop generira enkratno kodo za dostop. To sporočimo uporabniku, ki nam bo oddaljeno pomagal. Po vnosu kode se prične skupna uporaba. Če vam bo dodatek povzročal preglavice, se seveda po pomoč in nasvete lahko zatečete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku