Triki in nasveti
29.07.2009 09:35
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako obnoviti že izpolnjene spletne forme

Kako obnoviti že izpolnjene spletne forme
Kako obnoviti že izpolnjene spletne forme

Dvignite roko tisti, ki se vam je to že zgodilo: Izpolnjujete dolg spletni obrazec, potem kliknete “Naprej” ali “Shrani” ali karkoli, in potem auč. Vaš brskalnik se zruši, strežniku poteče seja, vaša internetna povezava zmrzne … Z drugimi besedami: vse trdo delo je šlo v maloro.

Ker je ne spletu vedno več takšnih ali drugačnih obrazcev in ker je internet postal del vsakdana, je verjetno med vami veliko takšnih, ki jim je omenjen problem prava nočna mora.

Na srečo obstaja rešitev. Lazarus je Firefox dodatek, ki vam bo olajšal iskanje izgubljenih podatkov.

Deluje nekako takole: Lazarus samodejno (in varno) shrani vse vpisane besede, ki ste jih vnesli v katerem koli spletnem obrazcu, blogu, v polju za komentarje, ali v kateri koli prazni kvadratek. Za pridobitev nekoč že vnesenih podatkov z desno tipko miške kliknete in izberete Recover Text ali Recover Form iz kontekstualnega menija.

Kljub dolgemu čakanju je ta funkcija sedaj le na voljo v novem Firefoxu 3.5 v obliki Session Restore. (Vprašanje je, kdaj bo našla svojo pot tudi v Internet Explorer.) Lazarus bo vsekakor dodatek, ki bo uspešno reševal težave s strežniškimi neskladji in bo tako želeli ali ne slej ko prej postal pomemben del vašega spletnega življenja.


Prijavi napako v članku