Triki in nasveti
29.12.2011 11:19

Deli z drugimi:

Share

Kako namestiti Siri na iPad, iPhone 4, iPod touch in iPhone 3GS?

Asistenta Siri je zaradi njene praktične uporabnosti zelo želena med uporabniki mobilnih naprav!
Asistenta Siri je zaradi njene praktične uporabnosti zelo želena med uporabniki mobilnih naprav!

Apple je skupaj s pričetkom prodaje pametnega mobilnega telefona iPhone 4S pričel ponujati še nadvse uporabno storitev Siri. Digitalna asistentka omogoča, da se številne stvari na mobilniku iPhone 4S upravljajo kar s pomočjo glasu. To vključuje zapis kratkega sporočila SMS, priklic vremenske napovedi, klicanje kontakta in še bi lahko naštevali.

Medtem ko so lahko asistentko Siri doslej uporabljali le lastniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 4S, danes temu ni več tako. Računalniški zanesenjaki Grant Paul (poznan kot chpwn), Steven Troughton-Smith in Ryan Petrich so namreč našli način, kako priljubljeno storitev uporabljati še na preostalih Applovih napravah, kot so pametna mobilna telefona iPhone 4 in iPhone 3GS, tablični računalnik iPad ter večpredstavnostni predvajalnik iPod touch. Predpogoj za to je nameščen odklenjen mobilni operacijski sistem iOS 5, ki omogoča poganjanje neavtoriziranih aplikacij.

Na Applovo napravo najprej namestimo aplikacijo Siri velikosti sto megabajtov. To storimo preko aplikacije Spire, ki je na voljo na spletnem portalu Cydia (http://goo.gl/ml1QF). Nato je potrebno namestiti še strežniški vmesnik, ki bo poskrbel, da bodo Applovi strežniki našo napravo »videli« ko pametni mobilni telefon iPhone 4S. Več informacij o tem, kako namestiti Siri na iPad, iPhone 4, iPod touch in iPhone 3GS, je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/DwttJ. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku