Triki in nasveti
09.02.2017 11:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako kupiti odličen telefon za malo denarja?

..Bi imeli dober telefon, vendar zanj ne bi odšteli celega premoženja? To je danes več kot izvedljivo..
S pametnim nakupom lahko dobimo odličen pametni mobilni telefon za relativno malo denarja!
S pametnim nakupom lahko dobimo odličen pametni mobilni telefon za relativno malo denarja!

Danes si težko predstavljamo življenje brez pametnega mobilnega telefona, saj ga tako za opravljanje dela kot za preživljanje prostega časa uporabljamo že na vsakem koraku. Medtem ko smo morali za zmogljive telefone še pred časom odšteti kar precej denarja, danes ni več tako. Danes lahko za manj kot 200 evrov kupite odličen pameten telefon, ki ponuja zelo zmogljivo strojno opremo. To sicer drži predvsem za telefone s Kitajske, medtem ko so paradni konji vodilnih proizvajalcev običajnim uporabnikom še vedno težko dostopni. Kljub temu pa lahko s pametnim pristopom za malo denarja dobite odličen telefon, ki vam bo služil še dolgo. V nadaljevanju si poglejte nekaj praktičnih nasvetov, ki jih velja upoštevati pri nakupu cenovno ugodnega pametnega telefona.

Ne kupujte najnovejših modelov

Čeprav novi paradni konju vodilnih proizvajalcev mobilnih telefonov v primerjavi s prejšnjo generacijo ponujajo marsikatero novost, to še ne pomeni, da je ta model pravi za nas. Pogosto je namreč tako, da so nove možnosti namenjene zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje, niso pa ključne za vsakdanje delo z napravo. Zato poznavalci svetujejo, da se pri nakupu odločite za naprave vodilnih proizvajalcev, ki so bile paradni konj pred enim ali dvema letoma. S tem boste namreč pridobili zmogljivo napravo, zanjo pa boste odšteli precej manj denarja. Pogosto lahko starejše modele kupite tudi za polovico manj denarja od najnovejših, kar še posebno drži za telefone z operacijskim sistemom Android. Maloprodajne cene sicer telefonom padajo različno hitro, podobno kot avtomobilom. Tako boste ponavadi za starejši model pametnega mobilnega telefona LG odšteli manj kot za model podjetja Samsung, saj je slednji med uporabniki bolj uveljavljen.

Nakup kitajskih telefonov

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov ponujajo odlične naprave za precej nižjo ceno v primerjavi z vodilnimi proizvajalci. Za manj kot 200 evrov lahko namreč kupite odličen telefon, ki ponuja zmogljivo strojno opremo in je opremljen celo s kakovostnim in velikim 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom. Kitajska podjetja namreč za oglaševanje in pridobivanje novih kupcev porabijo zelo malo finančnih sredstev. Posledično lahko svoje telefone ponujajo po dostopnejših cenah kot priznani oziroma bolj uveljavljeni proizvajalci, čeprav imajo prav tako pod ohišjem najnovejši procesor, veliko sistemskega pomnilnika, zmogljivo baterijo in dober digitalni fotoaparat.

Glavna ovira pri nakupu telefona kitajskega proizvajalca je zagotovo zaupanje znamki, ki si ga kupci težko ustvarijo, če teh znamk ne uporablja nihče izmed njihovih sorodnikov ali prijateljev. Kljub temu pa se najde že kar nekaj kitajskih proizvajalcev telefonov, ki med uporabniki storitev mobilne telefonije uživajo veliko mero zaupanja. Med njimi so na primer Huawei, Xiaomi, OnePlus, Meizu in še nekateri drugi. Z nakupom njihovih paradnih konjev zagotovo ne boste zgrešili, hkrati pa ne boste zapravili preveč denarja. Za nakup vrhunskih pametnih mobilnih telefonov, opremljenih z najnovejšo tehnologijo, boste namreč v povprečju odšteli med 300 in 400 evri, kar je nadvse ugodno. Poleg tega lahko kitajske telefone naročite preko spleta iz evropskih skladišč, stroškov dobave oziroma pošiljanja pa ponavadi ni.


Prijavi napako v članku