Računalništvo, telefonija
19.06.2020 09:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako kupiti delnice in ali je zdaj pravi čas

Eden izmed možnih načinov trgovanja na spletu je vlaganje v delnice podjetij. Če ujamemo pravi trenutek, lahko veliko pridobimo. Ker pa nikoli ne vemo, kdaj ta trenutek nastopi, moramo opazovati trge. In ravno zdaj bi lahko bil pravi čas za vlaganja.
Delnice družbe Royal Caribbean Cruises in mnogih drugih so marca strmoglavile. Zdaj so že nekoliko zrasle.
Delnice družbe Royal Caribbean Cruises in mnogih drugih so marca strmoglavile. Zdaj so že nekoliko zrasle.

Novi koronavirus je svetovno gospodarstvo postavil na glavo. Delnice velikih podjetij so strmoglavile na najnižje ravni v zadnjih letih ali celo desetletju, Nato so se nekoliko pobrale in morda je prav zdaj priložnost, da vanje vložite.

Delnice velikega števila podjetij so torej marca močno padle, zdaj pa je viden vzpon, zato bil lahko bil prav zdaj pravi čas za vlaganje. Ko bodo delnice nekaj časa že rasle, bo morda že prepozno. Takšnega padca, kot se je zgodil ob koronakrizi, trg ni videl že nekaj let. Če imate na primer 500 evrov, ki jih lahko pogrešate, razmislite, kako bi jih oplemenitili. Morda je prav vlaganje v delnice na spletu pravi način.

Ene izmed teh so delnice družbe Royal Caribbean Cruises, katere graf lahko vidite na priloženi sliki.

Zdaj bi torej lahko bila idealna priložnost za vlaganje, riziko pa manjši, čeprav vemo, da je riziko pri vlaganjih vedno prisoten. Spletna platforma AvaTrade je kot nalašč za tovrstna vlaganja. Varna je tudi za vlagatelja, ki je s tem šele začel. Dostop in upravljanje sta enostavna in pregledna.

Vlagate pa lahko v več kot 1000 podjetij, med njimi so tudi Microsoft, Amazon, Facebook, HP in druga. Vseeno pa moramo vedeti, da je ves kapital lahko ogrožen, če nimamo vsaj malo izkušenj.

Na trgu sicer obstaja vrsta različnih platform. Prepričali smo se, da je AvaTrade varen in vreden zaupanja, na enem mestu pa lahko vlagate v res veliko število različnih trgov. Pomembno je , da se registrirate in že lahko začnete raziskovati med nešteto možnostmi, ki vam jih ponuja platforma AvaTrade. Tako lahko začnete svojo pot vlagatelja kar zdaj iz domačega naslanjača. Če torej lahko pogrešite večji ali manjši znesek, razmislite o vlaganju.

1. korak: izbor platforme

Najprej smo izbrali platformo, prek katere bi vložili sredstva. Platformo AvaTrade spremljamo in je povsem primerna tudi za tovrstno trgovanje. Omogoča enostavno upravljanje in preglednost.

2. korak: registracija

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Na AvaTrade se boste mogli najprej registrirati. Registracija je brezplačna (registrirate se lahko na tej povezavi) in enostavna, saj te vodi skozi postopek, kot smo vajeni pri registracijah na razne storitve prek interneta. Je pa treba vpisati nekaj informacij, kot so ime, priimek, datum rojstva, domač naslov in podobno.

3. korak: izbira plačilnega sredstva

Nato morate izbrati plačilno sredstvo. Nam je najbolj domač račun na PayPalu, na voljo pa so tudi drugi načini, kot so nakazilo s kreditno kartico Visa ali MasterCard, bančno nakazilo (položnica), Wire Transfer in e-Wallet. V svoj profil na AvaTrade morate namreč najprej nakazati določeno vsoto denarja, ki jo lahko nato vlagate znotraj sistema.  

4. korak: vlaganje v delnice

Ko naložite sredstva na AvaTrade, lahko pričnete z investiranjem. Na prvi strani se odpre seznam vseh možnih trgov, v katere lahko investirate. AvaTrade omogoča investiranje v delnice podjetij, ki so v večini zdaj močno padle. Omogoča tudi trgovanje z digitanimi valutami, pa investiranje v nafto, v zlato in drugo. Vlagate preko pogodb CFD.

5. korak: spremljanje dogajanja

Pri AvaTrade je super tudi to, da ko sredstva enkrat vložite, preprosto kjer koli in kadar koli  spremljate, kaj se z njimi dogaja.  

Če se želite tudi sami pridružiti novi “zlati” mrzlici, čim prej odklikajte na platformo AvaTrade. Registrirajte se in izkoristite priložnost, saj nikoli ne veste, kdaj bodo razmere za vlaganje ugodnejše.

Preizkusite zadevo z registracijo na portalu AvaTrade.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katera ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast v podjetju. ... Več

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več